TOP 10

Najbohatší ľudia – toto je nový rebríček miliardárov!

Najbohatší ľudia

videní: 7.5K

Pri slovnom spojení “najbohatší ľudia na planéte” sa zrejme väčšine z nás vyjaví jedno meno, ktoré sa v tomto rebríčku pravidelne objavuje na popredných miestach. No podľa časopisu Forbes nastali mierne zmeny v poradí.

10. Larry Ellison – 58,5 miliardy $

73-ročný Larry ellison je jeýnm zo zakladateľov úspešnej softvérovej spoločnosti Oracle, ktorá vyvíja softvéry pre spravovanie databáz a manažment vzťahov so zákazníkmi.

 

8. David Koch – 60 miliárd $

8. a 9. priečka patrí bratom Kochovým. 77-ročný David Koch má spolu s bratom Charlesom väčšinový podiel v spoločnosti Koch Industries – druhej najväčšej súkromnej spoločnosti v Spojených štátoch. Konglomerát podniká v chemickom priemysle, energetike, ale aj vo finančnej oblasti.

 

8. Charles Koch – 60 miliárd $

Druhý z bratov Kochovcov, 82-ročný Charles, je predsedom a generálnym riaditeľom Koch Industries.

 

7. Carlos Slim Helu – 67,1 miliardy $

Carlos Slim Helu sa pýši titulom najbohatší muž Mexika. Bohatstvo vo výške viac ako 67 miliárd dolárov a siedmu priečku v tomto rebríčku si vyslúžil vďaka vlastníctvu telekomunikačnej spoločnosti Telmex, ktorá je súčasťou America Movil.

 

6. Amancio Ortega – 70 miliárd $

najbohatsi_ludia_6

Druhý najbohatší Európan je 81-ročný Španiel Amancio Ortega, ktorý založil odevnú spoločnosť Inditex, pod ktorú patrí napríklad aj módny reťazec Zara. Okrem toho vlastní aj Massimo Dutti a Pull & Bear.

5. Mark Zuckerberg – 71 miliárd $

Marka Zuckerberga nie je potrebné špeciálne predstavovať. 33-ročný zakladateľ Facebooku je zďaleka najmladším miliardárom v tomto rebríčku. Spolu so svojou manželkou sa ale zaviazali, že sa počas života vzdajú 99 % podielu v sociálnej sieti.

 

4. Bernard Arnault – 72 miliárd $

72 miliárd dolárov vlastný 69-ročný Francúz Bernard Arnault, ktorému okrem štvrtej priečky patrí aj titul najbohatšieho Európana. Vyštudovaný inžinier vlastní 70 značiek, ako napríklad Louis Vuitton, Sephora či Christian Dior.

 

3. Warren Buffett – 84 miliárd $

“Bronzovú” priečku si vyslúžil 87-ročný americký investor, ktorý spravuje investičnú spoločnosť Berkshire Hathaway. Tá vo svojom vlastníctve drží viac ako 60 spoločností, ako napríklad výrobcu batérií Duracell alebo reťazec Dairy Queen. Buffett je filantrop, a preto až 99 percent svojho majetku daroval charite.

 

2. Bill Gates – 90 miliárd $

Druhá priečka patrí 62-ročnému šéfovi Microsoftu – Billovi Gatesovi, ktorý sa pravidelne objavuje na vrchole rebríčka. Tentokrát mu ale jeho bohatstvo stačilo “len” na druhé miesto.

 

1. Jeff Bezos – 112 miliárd $

Na prvom mieste sa nachádza 54-ročný šéf Amazonu – firmy, ktorú založil v roku 1994 v garáži. Okrem megaúspešného Amazonu vlastní aj leteckú spoločnosť Blue Origin a Washington post.

Zdroj: Forbes /  topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov