Zaujímavosti

Obrátená ZOO: Miesto zvierat sú v klietkach ľudia

ZOO

videní: 5.1K

Mnohí z nás majú nádherné spomienky na návštevu zoologickej záhrady v našom detstve. Rovnako aj u nás v redakcii s úsmevom na tvári spomíname, keď sme po prvýkrát vstúpili do ZOO. Krásne vtáky, očarujúce bylinožravce ale aj hrôzostrašní predátori, ktorých sme pred tým videli iba v televízii. Teraz sme ich videli v skutočnosti a jedine čo nás oddeľovalo bolo sklo alebo mreža. Niekomu to však nestačí a takéto zvieratá si chcú pozrieť z oveľa väčšej blízkosti.

V Rancague v Čile sa nachádza prvá zoologická záhrada svojho druhu v Latinskej Amerike. Nazýva sa Safari Lon Zoo. Rozdiel je v tom, že v klietkach nie sú zvieratá ale návštevníci. Myšlienkou takejto zoologickej záhrady je, že ľudia majú príležitosť vidieť takéto zvieratá vo svojom prirodzenom prostredí.

Všetci návštevníci sa tak ocitnú v bezpečnej, no o to bližšej vzdialenosti od levov. Po zoologickej záhrade ich prepravuje upravené auto, ktoré je opevnené pevnou kovovou klietkou. Táto klietka je vlastne jedinou prekážkou medzi voľne žijúcimi zvieratami a zvedavými návštevníkmi.

Návštevníci majú k dispozícii aj kúsky čerstvého mäsa, vďaka ktorým dokážu upútať pozornosť týchto divokých mačičiek. Akonáhle ucítia čerstvé mäso, neváhajú ani sekundu a vyskočia priamo na strechu auta. Levom tak nerobí problém sa po streche auta poprechádzať a poobzerať sa po zvedavých návštevníkoch.

 

 

Návštevníci si môžu zvieratá fotografovať priamo cez klietku. Dokonca tí najodvážnejší návštevníci sa ich môžu aj dotknúť. Treba to však robiť s opatrnosťou, keďže zvieratá sa cítia úplne slobodne a ich správanie je nepredvídateľné. Na to by si mal každý návštevník pamätať.

ZOO je naozaj nádherná. Takto vyzerá pohľad priamo z oploteného automobilu, ktorý ťa prepraví naprieč celým safari parkom. V ňom nenájdeš iba levy, ale aj množstvo iných zvierat (dokonca aj umelých dinosaurov)

A čo ty, navštívil by si takýto park, alebo by si sa bál? Svoju odpoveď nám zanechaj v komentári pod týmto článkom.

 

 

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov