Video

Vo videu ruská armáda predstavila svojich “psích vojakov”

ruská armáda

videní: 8.3K

Ruské ministerstvo obrany vydalo svoje novoročné video, v ktorom predvádza psích „kolegov“. Roztomilé šteniatka v zostrihu sa zdajú byť šťastné a dávajú to patrične najavo láskavým lízaním, že sú pripravené na obranu vlasti. Z tejto najnovšej „šarže regrútov“ sa bude tešiť ruská armáda.

35897

Neviditeľná armáda

Rusko sa už dávnejšie pochválilo za statočnosť a zručnosť svojich ozbrojených síl, ale za komandami a najmodernejšími zbraňami existuje aj druhá strana armády, ktorú nie vždy vidíme.

 

 

Odľahčené novoročné prianie

A práve toto novoročné prianie poňali ruské ozbrojené sily na ľahšiu nôtu. Vo videu psy bežia a skáču cez neľútostný terén na zvuk vlasteneckej hudby, zastavia sa len vtedy, aby získali chutné pochúťky.

 

Dlhá história psov v ruskej armáde

Ruské psy majú dlhú históriu v armáde svojej krajiny. Boli využívané už počas druhej svetovej vojny, kde boli trénované na nosenie výbušnín a plnili rozkazy i za cenu svojho vlastného života.

Rusko sa môže pochváliť, že v ich ozbrojených silách pracuje okolo 3 000 slúžiacich psov. Tie sú cvičené na vykonávanie úloh, ako je práca na stráži či odhaľovanie mín.

V minútovom klipe je predstavené 470. psie chovné centrum ruskej armády. Tréner tohto centra Aleksej Kurilov a jeho štvornohý priateľ Panda vyhrali súťaž „Pravého priateľa“ počas medzinárodných vojenských hier medzi Ruskom, Kazachstanom, Egyptom, Bieloruskom a Uzbekistanom.

Zdroj: YouTube / top10

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov