Zaujímavosti

LEGO predstavilo Tádž Mahal, ktorý sa skladá z 5923 dielikov

LEGO

videní: 6.3K

Ak sa nedokážeš nejakým spôsobom dostať až do Indie, aby si mohol na vlastné oči vidieť Tádž Mahal, tak by si mal byť minimálne milovníkom známej skladačky značky LEGO. Spoločnosť totiž plánuje znova obnoviť výrobu tejto pamiatky UNESCO. Pôvodný Tádž Mahal bol vydaný v roku 2008 a skladal sa z 5922 dielikov kociek. V tej dobe to bolo najväčšie vyrábané balenie tejto skladačky na svete. Neskôr však spoločnosť začala vyrábať Millennium Falcon zo Stars Wars. Tento set sa skladal z neuveriteľných 10179 dielikov.

Keďže sa blíži desiate výročie skladačky Tádž Mahal, LEGO ho znova začne vyrábať už budúci mesiac. Pridaný bude iba jeden (zatiaľ verejnosti neznámy) kúsok kocky tejto neuveriteľnej architektonickej pamiatke, ktorá sa nachádza aj na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Ešte pred tým, ako sa rozhodneš pre kúpu, mal by si vedieť, že hotový Tádž Mahal meria 16 centimetrov na výšku a jeho podstava má rozmer 20 x 20 centimetrov. Oficiálne sa bude dať kúpiť už 27. novembra cez online obchod LEGO za 369,99 dolárov. Ak sa ti to zdá príliš drahé, pomôžeme si trocha matematikou. Keďže skladačka obsahuje až 5923 dielikov, tak 1 dielik ťa bude stáť približne 10 centov. Na vedomie by si mal zobrať aj to, že balenie je vernou „kópiou“ pôvodného setu z roku 2008, ktorého cena sa v dnešnej dobe vyšplhala na neuveriteľných 3000 dolárov.

Jeden z najkrajších kúskov architektúry všetkých čias – Tádž Mahal. Ten dal postaviť Šáhdžahán na pamiatku svojej ženy Mumtázmahal. Výstavba trvala 17 rokov a na stavbe sa podieľalo až 20 000 remeselníkov. Túto pamiatku navštívi ročne až 7 miliónov ľudí. Neuveriteľné číslo, no ešte neuveriteľnejší a krásny architektonická skvost, ktorý sa určite oplatí vidieť aj na vlastné oči.

LEGO Tádž Mahal – 5923 dielikov:

Originálny set LEGO oslavuje v roku 2018 už 10. rokov

Taj Mahal LEGO kit

Taj Mahal LEGO kit

Taj Mahal LEGO Set

Set z 5923 dielikov sa skladá zo zložitých detailov skutočnej pamiatky

Taj Mahal LEGO Set

Ročne navštívi túto pamiatku až 7 miliónov návštevníkov

photo of the taj mahal

Znova v predaji bude od 27. novembra 2017

Taj Mahal LEGO Set

Taj Mahal LEGO Set

 

 

Zdroj: mymodernmet / topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov