Zaujímavosti

Dizajnér vyrobil fotoaparát, ktorý dokáže „vytlačiť“ krátke video


videní: 4.3K

Je to už 40 rokov, čo Polaroid OneStep uzrel sveta a urobil si tak dobré meno vo svete. Dodnes ho mnoho ľudí miluje pre jeho dizajn a funkciu. Dizajnér Abhishek Singh vytvoril svoj vlastný domáci fotoaparát, ktorý sa inšpiroval práve týmto starším Polaroidom. Prispôsobil ho však potrebám 21. storočia. Nazval ho Instagif NextStep. Fotoaparát ma symbolický dizajn Polaroidu. Rozdiel je však v tom, že tento Instagif NextStep po nahratí videa vysunie kazetu, na ktorej sa zobrazí práve natočený záber. Dokáže síce nahrať iba zopár sekúnd ale nápad je to výborný.

Sám dizajnér tento fotoaparát nepovažuje za malý úspech, pretože pri výrobe musel využiť všetky svoje schopnosti (hardvérové a softvérové riešenie, 3D modelovanie, 3D tlač, vytvorenie obvodu a vyriešenie mechanických problémov), aby fotoaparát fungoval na 100%.

 

 

Sám Singh po zverejnení fotoaparátu ponúkol podrobný popis a návod na vytvorenie takého fotoaparátu. Zverejnil všetky odkazy na všetky kódy, dizajnérske súbory, aby si si možno aj ty mohol niekedy v budúcnosti takýto zábavný fotoaparát vyrobiť. Avšak tento fotoaparát určite nie je vhodný pre každého, keďže treba mať trocha viac zručností, či už s elektronikou alebo programovaním. Singh vytvoril telo fotoaparátu pomocou 3D tlačiarne, následne dal dohromady kazetu na ktorej sa samotné video zobrazí. To zahŕňalo počítač Raspberry Pi, batériu, obrazovku a množstvo ďalších elektronických súčiastok.

Tvrdá práca sa vyplatila a Instagif NextStep funguje bez problémov, podobne ako jeho predchodca. Po zapnutí fotoaparátu stačí stlačiť červené tlačidlo, nahrať video a kazeta so zaznamenaným videom sa vysunie. Aké „jednoduché“.

Vychutnaj si pohľad na tento Instagif NextStep:

DIY Camera by Abhishek Singh

DIY Camera by Abhishek Singh

DIY Camera by Abhishek Singh

Digital Polaroid DIY Camera

Do It Yourself Camera

Digital Polaroid DIY Camera

Do It Yourself Camera

Do It Yourself Camera

Do It Yourself Camera

Digital Polaroid DIY Camera

Do It Yourself Camera

Digital Polaroid DIY Camera

DIY Camera by Abhishek Singh

1e3)g=1e3;else if(200>~~g)g=200;f.height=g}if(„link“===d.message)if(h=b.createElement(„a“),i=b.createElement(„a“),h.href=f.getAttribute(„src“),i.href=d.value,i.host===h.host)if(b.activeElement===f)a.top.location.href=d.value}else;}},d)a.addEventListener(„message“,a.wp.receiveEmbedMessage,!1),b.addEventListener(„DOMContentLoaded“,c,!1),a.addEventListener(„load“,c,!1)}(window,document);
//]]>

Zdroj: mymodernmet / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov