Video

Ako sa dá ukradnúť luxusná Toyota do 3 minút?


videní: 6.5K

Ukradnúť pomerne novú luxusnú Toyota LandCruiser, ktorá ja navyše vybavená dodatočným zabezpečovacím zariadením, je nemožné? Nuž, pravda je iná. Trvá to približne 3 minúty. Skutočne krátka chvíľa na to, aby ste prišli o svojho štvorkolesového miláčika.

Profesionálni zlodeji vedia ukradnúť  auto do 5 minút. A nikto si nemusí nič všimnúť. Druhá vec je ľahostajnosť okoloidúcich… žiaľ, taká je realita nielen na Slovensku.

 Autá sa stále kradnú. A tak skoro sa to veruže nezmení. Kradne sa preto, lebo v niektorých krajinách je po takých autách dopyt. Či už na náhradné diely, zlegalizovanie nečistým spôsobom, alebo na vyrobenie dvojičky. Čo je dvojička? Každé auto na svete ma jedinečné VIN číslo. Princíp dvojičky spočíva v tom, že jedno auto napr. v západnej Európe – originálny kus, má vytvorenú dvojičku niekde vo východnom svete. Samozrejme, sú k tomu prispôsobené aj všetky doklady k autu. Pri bežnej kontrole na to nikto nikdy nepríde.

Ako sa môžete brániť proti krádeži auta? Kúpite auto, o ktoré zlodeji nemajú záujem (štatisticky), alebo si pomôžte zabezpečovacími prostriedkami. Či už elektronickými, alebo mechanickými. Najlepšia je kombinácia mechaniky aj elektroniky. Ani to nie je záruka, že vám auto nezmizne. Spôsobov, ako čorknúť auto, je viac, ako si myslíte.

Bežný človek niekedy ani nemusí vedieť, že sa pred jeho očami kradne cudzie auto. Vyhodnocuje sa to veľmi ťažko.

Ničím výnimočným nie len na Slovensku sú poistné podvody pri krádežiach áut. Navyše sa u nás štatisticky v hojnom počte kradnú staré autá. Prečo? Jedným z dôvodov je aj fakt, že napr. auto po búračke už neodhlásite bez toho, aby ste ho odovzdali na ekologickú likvidáciu. Jedine cestou mastnej pokuty. Tá je často vyššia, ako cena rozpredaného auta. Na čestné prehlásenie sa už auto odhlásiť nedá….

Video, na ktorom zjavný profesionál ukradne luxusnú Toyotu Land Cruiser za niekoľko minút:

Zdroj: topdesat / TopSpeed

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov