Zaujímavosti

Zvláštne závislosti – akou trpíš ty? Prvá časť


videní: 18.6K

Každý z nás má niečo, čomu nemôže odolať. Rôzne závislosti sú u ľudí pomerne rozšíreným problémom. Písať o drogách však nebudeme. Možno sa ti to bude zdať neuveriteľné, no ľudia sú často otrokmi naozaj pozoruhodných závislostí. Naša redakcia ti prináša rebríček TOP 10 kurióznych vecí, od ktorých môže byť človek naozaj závislý. Niektoré zvláštne závislosti sú možno na prvý pohľad úsmevné, no z mnohých zamrazí. My môžeme s čistým svedomím prehlásiť, že sme závislí od čokolády. 🙂

1. Keď biele zuby nie sú len štýl

Ak rozoberáme zvláštne závislosti, musíme spomenúť Bieliacich feťákov. Tak prezývajú ľudí závislých od bielenia svojho chrupu. Žijú všade okolo nás. Táto procedúra sa môže ľahko stať „drogou“ pre  človeka, ktorý je posadnutý žiarivým úsmevom. Okrem toho existujú ľudia, ktorí si umývajú zuby skoro stále. Tiež ich motivuje dokonalý vzhľad ich chrupu. K tejto závislosti sa priznáva napríklad aj Katy Perry, ktorá musí mať pri sebe vždy zubnú kefku a používa ju minimálne šesťkrát denne.

zvláštne závislosti

 

2. Keď aj benzín chutí

Mnoho ľudí nemá problém priznať, že im neodolateľne vonia benzín. Niekedy je to tak silné, že chodia na čerpacie stanice len tak „dýchať“ ten vzduch. Túto závislosť však posunula o level vyššie mladá Američanka, ktorá benzín pije. Dievča vraj vypije 12 čajových lyžičiek benzínu denne. „Najprv to šteklí a potom to páli v hrdle,“ hovorí Shannon. Aj keď je to nepríjemné a životu nebezpečné, dievča nedokáže odolať.

zvláštne závislosti

3. Keď ti make up prerastie cez hlavu

Koľkokrát si ukazoval prstom na vymaľované dievčatá, ktoré to „trošku prehnali“? A napadlo ti niekedy, že sú od toho jednoducho závislé? Istá Američanka bez mejkapu nedokáže žiť. Urobí hocičo, aby si ho mohla dať a denne jej nanášanie líčidiel trvá 3 hodiny. Vlastní viac ako 1000 líčidiel a utráca za ne horibilné sumy. Odlíčená je iba v sprche. Vraj chce byť neustále okúzľujúca…

zvláštne závislosti

 

4. Keď zo smrti nemáš zimomriavky

Už samotné slovné spojenie „závislosť od smrti“ znie neuveriteľne. Američanka Barbara má do detailov naplánovaný svoj pohreb, ktorý si dokonca aj nacvičila. Väčšinu voľného času trávi na cintoríne, kde nahlas číta nápisy na náhrobných kameňoch a oblieka sa naozaj zvláštne.  Jej priatelia však tvrdia, že je až príliš živá. Nemá rada svetlo, o smrti dokonca aj sníva a o čiernom rúži si myslí, že je okúzľujúci. Táto porucha právom patrí medzi zvláštne závislosti.

Zvláštne závislosti

 

5 . Keď dlhé nechty nie sú len módnym doplnkom

Možno si si už párkrát povedala, že si závislá od upravených nechtov. Istá žena je však závislá od dĺžky svojich nechtov. Necháva si ich rásť už 22 rokov. Najdlhší z nich má až 61 cm. Lásku k extrémne dlhým nechtom na rukách porovnáva s láskou k svojim deťom. Aj keď si nie je schopná ani zaviazať topánky, nechtov sa nechce vzdať v žiadnom prípade. Predstav si, ako asi vyzerá, keď píše sms na dotykovom displeji.

zvláštne závislosti

Zdroj: topdesat.sk

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov