TOP 10

Hlavne sa nepozeraj dolu! 5 najnebezpečnejších mostov na svete


videní: 9.5K

Most. Spája dva neprístupné body a častokrát nám skracuje cestu. Väčšinou sa nachádza nad riekami, prípadne hlbokými roklinami. Vysoko položené mosty sú samé o sebe nebezpečné, keďže sú postavené v obrovskej výške. To však nie je jediným faktorom, ktorý robí z niektorých mostov tie najnebezpečnejšie. Mnohokrát je to práve zanedbaná údržba a zlý technický stav. Tieto miesta sú však pre návštevníkov ako magnet. My v redakcii skutočne nevieme, čím to je, asi ich láka práve adrenalín zo všadeprítomného nebezpečenstva. Vieme však jedno, a to, že na niektoré z týchto mostov by si nás nikdy nedostal.

Poďme sa teda spoločne pozrieť na 5 najnebezpečnejších mostov sveta.

 

Kuandinsky Bridge of Kuanda, Rusko

Kuadinsky most je veľmi úzky a starý kovový most. Pokrývajú ho klzké drevené dosky, samozrejme chýba bočné zábradlie. To znamená, že stačí jeden zlý pohyb a ty skončíš so svojím autom v ľadovej vode.

 

Longjiang Suspension Bridge, Čína

Tento visutý most je jedným z najvyšších a najväčších mostov na svete. Zároveň je zaradený medzi tie najnebezpečnejšie – kvôli výške, v ktorej sa nachádza.

 

Storseisundet Bridge, Nórsko

Na prvý pohľad pôsobí ako most, ktorý sa tiahne do neznáma. Storseisundet Bridge vyzerá ako horská dráha v zábavnom parku. Je to spôsobené tým, že namiesto klasického bezpečného priechodu začne náhle bočiť a prudko klesať.

 

Sidu River Bridge, Čína

Niektorí ľudia sa jednoducho boja výšok, a preto ti spomenieme aj tento most. Nachádza sa vo výške až 496 metrov a je dlhý niečo cez 1222 metrov. Tento most je najvyššie položeným visutým mostom na svete.

 

Hussaini Hanging Bridge, Pakistan

V hornatej oblasti severného Pakistanu sa nachádza Hussaini Hanging Bridge, ktorý pomáha cestujúcim v prechode cez jazero Borit. Tento most je však veľmi zle udržiavaný. Laná podivne visia a samozrejme chýba aj „zopár“ drevených dosiek na podlahe. S kombináciou silného vetra je tento most zrejme tým najnebezpečnejším na svete. Ak chceš cez neho prejsť, musíš mať jednoducho nervy z ocele.

Zdroj: list25

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov