Zaujímavosti

Starčekovi ostávalo posledných pár hodín života. Nemocnica kvôli jeho poslednému prianiu porušila svoje pravidlá


videní: 6.9K

Nemocnica v Dánsku zverejnila fotografiu pacienta, ktorému pomohli splniť jeho posledné želanie. V rukách drží cigaretu a pohár bieleho vína – to všetko na nemocničnom balkóne pri západe slnka. 75 ročný Carsten Flemming Hansen bol hospitalizovaný vo fakultnej nemocnici v Aarhuse ešte minulý týždeň kvôli prasknutej aneuryzme aorty. V nemocnici sa však dozvedel, že je príliš chorý na to, aby podstúpil operáciu. Vyhliadky do budúcnosti neboli taktiež ružové. Lekári mu povedali, že prežije zopár dní ak nie hodín. Jednoducho zomrie na následky vnútorného krvácania, povedala jeho ošetrujúca sestrička Rikke Kvist.

 

 

Pán Hansen práve tejto sestričke vyslovil svoje posledné prianie. „V tom momente som si spomenula, že na rovnakom poschodí na ktorom sa nachádzame, máme prístup na balkón,“ dodala sestrička pre avisen.dk. Hoci je v nemocnici prísny zákaz fajčenia, pre pána Hansena bola udelená výnimka. Následne jeho lôžko odviezli na balkón, kde si vychutnal svoju poslednú cigaretu spolu s pohárom bieleho vína. K tomu všetkému nastal aj krásny západ slnka.

„Bolo to veľmi príjemné v uvoľnenej atmosfére,“ povedala sestrička. „Samozrejme, že príbuzní boli ovplyvnení skutočnosťou, že sú to posledné chvíle s ich milovanou osobou a boli smutní. Ani to im však neprerušilo túto príjemnú chvíľu s ním.“

V čase písania tohto článku mala fotografia niečo cez 58 tisíc likov.

 

Zdroj: telegraph

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov