Video

VIDEO: Mexická armáda zaútočila na drogový kartel pomocou bojového vrtuľníka


videní: 7.3K

Ako z akčného filmu! Tak by sa dala nazvať akcia mexickej polície. Mexiko začalo tvrdo bojovať proti drogám a kartelom, ktoré každoročne zarábajú vďaka obchodovaniu s drogami obrovské peniaze. Proti významnému kartelu, ktorý je v prevahe, použili útočný vrtuľník. Útok mexickej námornej pechoty, ktorý sa odohral koncom minulého týždňa bol mierený na Beltrán-Leyva kartel. Armáda pomocou vrtuľníka a guľometu vysokého kalibra, zaútočila na ťažko opevnenú pevnosť.

Vláda sa vyjadrila, že Juan Francisco Patron Sanches, ktorý riadil operácie kartelu v štáte Nayarit, bol zabitý počas útokov armády. Mexické námorníctvo oznámilo, že Patron a jeho komplici boli zabarikádovaní v horných poschodiach budovy a strieľali na jednotky, ktoré sa snažili vpadnúť do budovy.

 

 

Vrtuľník bol povolaný, aby odrazil odpor. Použitie takejto vysoko výkonnej zbrane v mestskom prostredí sa stretol s protestom u mexických médií. Mexické námorníctvo sa však vyjadrilo, že použitie bojového vrtuľníka bolo opodstatnené. Znížila sa tak úroveň agresivity a znížilo aj riziko civilných a federálnych obetí. Dramatické zábery, ktoré si si mohol pozrieť vyššie sa od zásahu objavili vo všetkých mexických médiách. To na zábere ukazuje nízko letiaci vrtuľník.

 

 

Guvernér štátu Nayarit pochválil „chirurgickú“ presnosť ozbrojených síl. Následne dodal, že nedošlo k žiadnym civilným obetiam a zdôraznil, že práve vďaka pohotovému útoku vrtuľníka ostáva Nayarit naďalej v pokoji.

Naozaj nevšedný zásah ozbrojených síl, ktorý mohol dopadnúť všelijako. Našťastie nebol žiaden civilista zranený.

Video, ktoré bolo natočené po zásahu

 

 

Zdroj: news.com
Foto: Pixabay

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov