TOP 10

TOP10 potravín, ktoré zabojujú s faldíkmi na bruchu


videní: 7.4K

My ženy sme od prírody nerozhodné a hlavne s ničím nespokojné. Vždy sa medzi sebou porovnávame a chceme mať to, čo má tá druhá. Preto aj slovo chudnutie je jedným z najskloňovanejších slovíčok hlavne medzi nami ženami. Ak sa už raz rozhodneme pre chudnutie, často zvolíme nevhodné 30-dňové diéty, ktoré v konečnom dôsledku vytvoria jojo efekt a sme opäť tam, kde sme boli na začiatku.

Ak chceme zabojovať s pneumatikou okolo bruška, teda s tukom na bruchu, okrem správneho cvičenia je dôležité správne sa stravovať. Preto sme si pre vás pripravili prehľad niekoľkých potravín, ktoré by ste určite mali zaradiť do svojho jedálnička, pretože vám pomôžu naštartovať metabolizmus a prispejú k správnemu tráveniu.

Bude Vás zaujímať: Domáce triky pre zvýšenie lesku vašich vlasov

 

  1. Pitný režim je dôležitý

Z každej strany počúvame, že pitný režim je tým najdôležitejším prvkom pre ľudský organizmus. Nahraďte všetky vaše obľúbené sladené vody a minerálky za pramenitú čistú vodu. Patríme k tým šťastnejším, ktorým tento prameň tečie priamo z vodovodného kohútika. Ak k nej pridáte šťavu z čerstvého citrónu, čo je mimochodom skvelé duo, tak nakopne váš metabolizmus. Vďaka jeho správnemu fungovaniu bude vaše telo spaľovať tuky o čosi rýchlejšie.

 

  1. Klasika ovocie a zelenina

Mnoho ľudí pri svojich diétach vsádza na konzumáciu ovocia a zeleniny. Môžeme povedať, že to vôbec nie je zlý nápad. Najideálnejšie je konzumovať ich v čerstvej podobe bez akejkoľvek úpravy. Práve vtedy sú bohaté nielen na živiny, ale aj vlákninu, ktorá naše telo prečisťuje. Okrem toho ovocie a zelenina majú obrovské nutričné výhody, medzi ktoré môžeme zaradiť aj nízky obsah kalórií. Avšak vďaka obsahu sacharidov je dôležité si tieto zdravé pochúťky dopriať v dopoludňajších hodinách.

Bude Vás zaujímať:  Ako kúpiť ideálny vianočný stromček?

 

  1. Mononenasýtené tuky, respektíve mastné kyseliny.

Aj keď tieto mononenasýtené tuky sú tuky, no od tých nezdravých sa líšia svojím rastlinným pôvodom. Pre ľudský organizmus majú priaznivý vplyv, pretože zvyšujú inzulínovú rezistenciu a znižujú cholesterol. Zdravotné riziko predstavujú len v kombinácii s množstvom uhľohydrátov v strave. Tieto priaznivé tuky sa nachádzajú v orechoch, olivovom oleji či avokáde.

22e704a4b8865faa623b6651273bcff7a07121d83b7c119ffcpimgpsh_fullsize_distr

 

  1. Korenie lásky

Varenie patrí medzi celkom obľúbené činností šikovných gazdiniek. Ak radi v kuchyni experimentujete, tak mnohokrát z toho vzniknú celkom zaujímavé chute a nové recepty. Nabudúce pri svojich experimentoch siahnite po koreniach, ktoré pomáhajú redukovať brušný tuk. Mnoho z nich má protizápalové a zároveň zoštíhľujúce účinky. Zázvor, čili, kajanské korenie, čierne korenie – tieto korenia obsahujú štipľavé látky, ktoré pomáhajú metabolizmu spaľovať tuky. Účinná je aj kurkuma, škorica a ženšen.

Bude Vás zaujímať:   Joga cviky pre krajšiu pleť bez akné

 

  1. Omega-3 mastné kyseliny

O tom, že tuky sú pri chudnutí v podstate zlobou počúvame z každej strany. Avšak pri chudnutí sú niektoré tuky naozaj potrebné. Medzi ne patria aj omega-3 mastné kyseliny, ktoré prijímame zo stravy. Tie priaznivo pôsobia nielen pri liečbe kardiovaskulárnych chorôb, pozitívne vplývajú aj na mozog či zrak. Zároveň pomáhajú udržať štíhlu líniu. Zo živočíšnej ríše nám tieto mastné kyseliny poskytujú všetky druhy rýb, no najmä losos. Z rastlinnej ríše sú na tieto mastné kyseliny bohaté ľanové semiačka a orechy.

 

 

  1. Chudnutie so zeleným čajom

Zelený čaj je vo svete známy práve vďaka jeho účinkom. Obsahuje väčšie množstvo kofeínu, preto nahradí aj milovanú kávu. Avšak okrem toho zelený čaj obsahuje látky, ktoré podporujú metabolizmus. Vďaka tomu sa zlepší vaše celkové trávenie a telo bude vaše tuky spaľovať o niečo rýchlejšie.

 

  1. Celozrnné potraviny

Určite ste už postrehli, že pri chudnutí je biele pečivo neprijateľné. Siahnuť by ste mali skôr po celozrnných výrobkoch. Prečo? Aj keď obsahujú približne rovnaké množstvo kalórií, celozrnné pečivo obsahuje väčšie množstvo vlákniny a zasýti vás na dlhší čas. Vláknina je tiež dôležitá pre správne trávenie, a preto si zaručíte, že sa vám nebude ukladať tuk na brušku.

Bude Vás zaujímať: Recepty na zdravé varianty vianočného pečiva, z ktorého nehrozia tukové

 

  1. Včelí peľ

Kto by povedal, že niečo tak malé a hlavne vyrobené včelami môže pomôcť pri redukcii tuku na brušku. Taká obyčajná surovina, ktorá má úžasný vplyv na naše zdravie. Včelí peľ pomáha normalizovať hladinu cholesterolu, stimuluje funkciu orgánov, čím zabezpečuje ich správne fungovanie a zvyšuje energiu v tele, ktorú môžete využiť pri cvičení.

shutterstock_534593131-kamzakrasou

 

  1. Ovsené vločky/ múka

Ako sa hovorí – raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa. Správne zvolené jedlo dokáže zasýtiť na celé dopoludnie a dodá vám dostatok energie na splnenie si všetkých povinností. Ovsené vločky sú pri chudnutí taktiež skvelým pomocníkom. Vďaka vysokému obsahu vlákniny dokonale prečistia tráviaci trakt a udržia naštartovaný metabolizmus. Ak vám samotné ovsené vločky nechutia, tak si ich skúste pridať do jogurtu, vytvorte si z nich kašu alebo ich jednoducho zmiešajte s tým, čo máte radi. Ich každodennou konzumáciou pomáhate chudnutiu aj svojmu telu.

 Bude Vás zaujímať:  Rannému zápachu z úst zrejme nikto neujde – prečo?

 

  1. Chia semienka

Na našom trhu je to pomerne novinka, ktorá sa však veľmi rýchlo udomácnila a našla si svojich fanúšikov a priaznivcov. V čom spočíva ich výnimočnosť? Chia semienka víťazia nad hladom, preto sú pri chudnutí ideálnymi partnermi. Ich sila spočíva v tom, že dokážu absorbovať väčšie množstvo vody – takto vás dokážu zasýtiť na niekoľko hodín. Chudnutie s chia semienkami je pomalé, avšak výsledky s nimi dosiahnete aj bez drastických diét.

 

Článok vznikol v spolupráci s TOP lifestylovým portálom KamZaKrásou.sk

     

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov