Zaujímavosti

Šialenejší automobilový transport si ešte určite nevidel. Extrémna preprava listov turbín do výšky 3 kilometrov nad morom


videní: 3.5K

Z diaľky vyzerajú veterné turbíny ako majestátne veci, lenivo krútiace sa vo vetre vytvárajúc elektrickú energiu. Nachádzajú sa na vrcholkoch hôr alebo na voľnom priestranstve. Niektorí ľudia sa sťažujú, že ničia krajinu, ale nám sa určite pozdávajú. Ak ťa vždy zaujímalo, ako sa niečo také veľké môže dostať až na vrchol hory, nasledujúcich pár riadkov, fotiek a napínavé video na konci si rozhodne nenechaj ujsť.

Veterná farma projekt na vrchole hory Baoding v Číne využíva vodičov nákladných áut, ktorí na vrchol hory dopravujú časti turbíny. Bezpochyby sú najväčšou a pre transport najzložitejšou časťou listy turbíny. Hora Boading má nadmorskú výšku viac ako 2700 metrov a na cesta na vrchol je dlhá asi 5,5 kilometra. Je to náročná cesta, posiata strmými svahmi, útesmi a ostrými zákrutami.

transport_2

 

 

Aby toho nebolo málo, každý list turbíny má dĺžku 52,4 metrov a váži 12 ton. Čínsky prepravca C&C na prepravu využíva tri návesy typu U480 s dĺžkou 6,9 metrov a váhou 9,7 tony. Každý kamión môže niesť iba jeden list.

transport

Kým kamióny využívajú hydraulické mechanizmy na posun listov, aby sa zabránilo nárazu do prekážky, ako sú domy, budovy, elektrické vedenia a stromy. Po tom, čo sa listy dostanú na vrchol hory, turbína môže potom byť kompletizovaná.

 

 

Zdroj: Jalopnik
Zdroj fotografií: YouTube

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov