Tipy a triky

Infekcia uší a 6 príznakov, ktoré by ste nemali ignorovať

infekcia

videní: 556

Infekcia uší sa bežne spája s deťmi, no stále postihuje asi 20 % dospelých. Tento výskyt je celkom bežný, pretože dospelí môžu byť tiež náchylní na baktérie a vírusy podobne ako deti. Okamžité rozpoznanie príznakov ušných infekcií je kľúčové pre rýchlu a účinnú liečbu, pretože tieto infekcie môžu byť značne nepríjemné.

1. Nepohodlie alebo bolesť

Spočiatku môžete pocítiť tupú bolesť v uchu, najmä po vytiahnutí ušného lalôčika alebo stlačení tragusu. V priebehu času môžete cítiť pocit plnosti v uchu. Vo vážnejších prípadoch môže bolesť vyžarovať do tváre, krku alebo na stranu hlavy.

2. Svrbenie

Môže začať ako mierne svrbenie vo vnútornom zvukovode, ktoré sa postupne zintenzívňuje, ak infekcia zostáva neliečená.

3. Zdurené krčné lymfatické uzliny

Zanedbanie liečby infekcie môže mať za následok viditeľne zdurené lymfatické uzliny. To môže viesť k horúčke, pretože je pravdepodobnejšie úplné zablokovanie zvukovodu.

4. Sčervenanie na vnútornej a vonkajšej strane ucha

Vo vnútornom zvukovode môže byť pozorované mierne začervenanie. Ako však infekcia postupuje, začervenanie môže byť výraznejšie, presahuje vnútro a stáva sa viditeľné aj na vonkajšom povrchu ucha.

 

5. Tlmený sluch alebo zvonenie

V miernych prípadoch tento príznak nemusí byť prítomný, ale v závažnejších prípadoch môže byť ovplyvnený váš sluch. Môžete si všimnúť zníženú schopnosť počuť alebo zažiť pretrvávajúce zvonenie hlboko vo vašom uchu.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov