Zaujímavosti

Naša pravá tvár sa prejaví vtedy, keď sme opití. Je to potvrdené vedcami


videní: 349

Opití ľudia sa správajú úplne inak ako ich triezva verzia a štúdie narazili na neuveriteľný objav. Niekoľko drinkov dokáže aj z najrezervovanejšej osoby behom chvíle urobiť kráľovnú parketu!

Je ťažké si predstaviť, že tvoj frustrovaný šéf skáče okolo a nacvičuje svoje hlúpe tanečné pohyby, však? Ukazuje sa, že alkohol je v skutočnosti sérum pravdy alebo tekutá odvaha. Duchovia alkoholu môžu ľudí prinútiť opustiť svoju komfortnú zónu a robiť veci, ktoré ste nikdy predtým nevideli. Sme lepší, keď sme opití?

 

 

Skupina výskumníkov psychológie z Missourskej univerzity sa pokúsila zistiť skutočný účinok alkoholu. Aby výskumníci dosiahli čo najlepšie výsledky, rozdelili 156 účastníkov do dvoch skupín. Tí v skupine 1 mali Sprite a vodku a zvyšok mal iba Sprite. Účastníkom bolo povedané, aby vykonali veľa aktivít, aby ukázali svoju skutočnú osobnosť, a boli obklopení skupinami priateľov, ktorí mali tiež v sebe alkohol.

Ako ovplyvnil alkohol správanie ľudí, ktorí boli opití? Boli extrovertní a otvorení? Možno impulzívni?

Na rovnaké otázky odpovedali triezvi aj opití. Ľudia tvrdili, že ich osobnosť sa počas konzumácie alkoholu zmenila. Objektívni pozorovatelia si nevšimli väčšie zmeny. „Opitý ty“ nie je nikto iný ako ty. Takto sa správaš skutočne. Nie si viac extrovertný a otvorený. Musíš sa len naučiť, ako tohto človeka zo seba uvoľniť bez konzumácie alkoholu.

Určite si si všimol, že niektorí ľudia sa pri pití alkoholu správajú hlúpo. Prostredie a sociálne faktory spôsobujú, že ľudia majú pocit, že môžu robiť toľko rôznych vecí bez rozmyslu. Ak sme obklopení blízkymi priateľmi, pomáha nám to cítiť sa dobre, aj keď práve tancujeme ako idioti. V kancelárii by si si to asi nedovolil, čo?

 

 

 

Alkohol ale môže spôsobiť rakovinu, pokles kognitívnych schopností a cirhózu. Nadmerné pitie ťa dostane do strašnej situácie, takže radšej požiadaj o pomoc skôr, ako bude neskoro. Na zabávanie sa nepotrebujeme alkohol a táto štúdia to potvrdzuje. Obklop sa ľuďmi, ktorých máš rád. Môžeš sa pokúsiť byť sám sebou, aj keď si so svojimi kolegami alebo ľuďmi, ktorých tak dobre nepoznáš. Nepi, aby si bol sám sebou. Bav sa viac bez alkoholu.

Zdroj: Healthyfoodhousetopdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov