Rozlúčte sa s zaseknutými pohármi.

Nie je nič viac frustrujúce ako neschopnosť otvoriť zaseknutý pohár. Môžete si to výrazne uľahčiť tak, že okolo viečka omotáte gumičku, aby ste získali väčšiu trakciu. Veľmi dobre fungujú aj gumové kuchynské rukavice.
Netráp sa s hranolkami.

Nech už máte radi mrazené alebo čerstvé hranolky, ich obracanie v polovici prípravy je nepríjemná povinnosť. Aby ste sa tomuto zbytočnému kroku vyhli, nechajte panvicu v rúre počas jej predhriatia.
Existuje tajomstvo, ako zabezpečiť, aby hnedý cukor zostal mäkký.

Napriek vašim najlepším úmyslom sa 2 kg vrece hnedého cukru väčšinou do týždňa stvrdne ako kameň. Tomu môžete zabrániť tak, že do vreca vložíte kúsok pomarančovej kôry alebo plátok jablka.
Víno okamžite ochladíte bez toho, aby ste ho riedili.

V horúci letný deň niekedy jednoducho nie je dosť času na to, aby ste víno ochladili na správnu teplotu. Namiesto toho, aby ste ho riedili kockami ľadu, skúste doňho pridať pár mrazených hrozienok.
