Keď ide o varenie v kuchyni, nemusíte byť kuchynské eso, aby ste pre svojich hostí pripravili niečo nezabudnuteľné a chutné. Stačí, ak si osvojíte pár jednoduchých trikov, ktoré vám zaručene uľahčia život, a budete vyzerať ako profesionálny kuchár. Pozrite sa nižšie a oboznámte sa náhodnými, ale užitočnými kuchynskými trikmi, ktoré vám pomôžu.
Premýšľali ste niekedy nad tým, či by ste mohli urýchliť proces zrenia?

Teraz to môžete! Ak sa pýtate, ako môžete banány zo zelených premeniť na žlté cez noc, stačí ich vložiť do uzavretého papierového vrecka. Koncentrácia etylénu urýchli tento proces.
Už žiadne šupky na jahodách.

Odstraňovanie stopiek z jahôd môže byť poriadne otravné. Nabudúce skús použiť plastovú slamku a napichni jahodu na opačnom konci stopky. Keď zatlačíš, stopka sa sama oddelí. Prvá vec, ktorú budete chcieť urobiť, je oddelenie ich od zrna. Akonáhle to urobíte, jednoducho konce zabaľte do malého množstva plastovej fólie.
Kto nakrájal syr?

Krájanie mäkkých syrov, ako je kozie alebo brie, môže často viesť k rozmočenému neporiadku. Namiesto syrového noža použite neparfumovanú zubnú niť. Funguje to ako kuchynské kúzlo.
Udržujte svoje zemiaky čo najbelšie.

Nie je nič horšie, ako keď nakrájané zemiaky začnú hnednúť. Tomu môžete zabrániť jednoducho tak, že nakrájané zemiaky pred varením zalejete trochou studenej vody.
