Tento praktický tip

„Niekedy použijem len cesnakový/cibuľový prášok, ak som obzvlášť lenivý.“
„Cesnak a cibuľový prášok majú svoje miesto. Tiež sa dajú rozpustiť vo vode, aby oživili ostrejšiu chuť.“ Páni! Vedeli ste to? Vlastne som to nevedela.
Tento rýchly recept

„Nemôžem vystáť chuť cesnaku v nádobe. Nech už do značiek, ktoré sa predávajú v našich obchodoch s potravinami, dávajú akýkoľvek konzervačný prostriedok, je odporný. Príprava čerstvého cesnaku mi trvá menej ako minútu, a ak ho potrebujem tonu, vytiahnem malý kuchynský robot.“ Myslím, že to radšej urobím. Varenie na úrovni.
Tento hack na pečenie

„Mrazené lístkové cesto, hoci rada pečiem. Pokiaľ je vyrobené z plnotučného masla, je pre mňa dosť dobré. Vyrábať lístkové cesto od začiatku môže byť také náročné. Navyše, lístkové cesto mi aj tak až tak veľmi nechutí. Radšej by som robila koláčové alebo tortové cesto, pretože tie mám oveľa radšej.“
Musím si urobiť zásoby mrazeného lístkového cesta.
Táto citrónová skratka

„Používam citrónovú/limetkovú šťavu z fľaše. Snažím sa to nerobiť, keď na tom záleží, ale je fajn mať ich po ruke. Nie je to ani tak z lenivosti – hoci málokedy odšťavím viac ako jeden čerstvý citrus – ako skôr z pohodlnosti – radšej ju mám v chladničke a viem, že je tam, keď ju chcem.“ Citróny naozaj zdraželi, takže toto by mohla byť dobrá alternatíva, nie?
