Foto

Záhady sveta, ktoré nedokáže nikto vysvetliť

záhady

videní: 922

4. Stopy obrovského tvora v sýrskom chráme patria medzi najväčšie záhady sveta

Sýrsky chrám Ain Dara je známy okrem iného aj niekoľkými obrovskými vyrezávanými stopami, ktoré sa nachádzajú pri jeho vchode. Veľkosť stôp je 3-krát väčšia ako u ľudskej nohy, ale je diskutabilné, či majú byť od obra, človeka alebo zvieraťa.

Stále nie je jasné, koho majú odtlačky predstavovať, ale mnohí sa domnievajú, že sú to znaky božstva, ktoré vstupovalo do chrámu na svojej ceste na trón vo vnútri.

3. Pokročilá technológia získaná z oceánu po tisícročí

Tento mechanizmus sa podarilo vyloviť v roku 1901 z vraku lode neďaleko ostrova Antikythera, odtiaľ pochádza aj jeho názov. Slúžilo na sledovanie cyklov slnečnej sústavy. Sledovalo pohyb Slnka, Mesiaca, Merkúra, Venuše, Marsu, Jupitera a Saturna. „Nebeské hodiny“ dokonca vysvetľovali, ktoré hviezdy vychádzali a zapadali do konkrétnych dní.

Technológia prístroja bola veľmi vyspelá a ďalšie tisícročie sa s ňou nikto nestretol. Pôvod mechanizmu zostáva pre modernú vedu záhadou.

2. Kamenné gule na Kostarike

Tieto monumenty obrovskej kamennej gule sú dielom predkolumbovskej civilizácie, ktorá sa môže datovať dokonca do roku 600 pred n. l. Podľa archeológa, ktorý tieto kamene našiel, boli vytesané pomocou ďalších menších kameňov.

Niektorí neodborníci dokonca špekulujú, že tieto kamene boli použité na znázornenie smeru alebo na astronomické účely. Ich skutočný účel je stále záhadou, pretože civilizácia, ktorá tieto sochy skutočne vytvorila, zmizla už dávno.

1. Gobekli Tepe

Archeológovia objavili usporiadanie v Turecku s názvom Göbekli Tepe, ktorý sa zdá byť chrámom. Môže to byť znamenie, že ľudia skutočne začali stavať chrámy dávno predtým, ako sa začali usadzovať v trvalých mestách.

Gobekli Tepe má kamenné stĺpy s vyrezávanými scénami zvierat, ktoré sa datujú dokonca do 10. tisícročia pred n. l., čo z neho robí najstarší chrám na svete.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov