Kvízy

Dokážeš presunúť 2 zápalky a vyriešiť tak rovnicu? Zvládne to iba 2 % ľudí

zápalky

videní: 2.3K

Dnešný hlavolam spočíva v jednoduchej rovnici, ktorú tvoria zápalky. Tvojou úlohou bude presunúť dve z nich tak, aby platilo pravidlo rovnice a ľavá strana sa rovnala tej pravej. Podľa všetkého sa to na prvýkrát podarí iba 2% ľudí.

Začni svoj deň touto matematickou hádankou a splň si tak potrebu svojho duševného tréningu. Pamätaj, že presunúť môžeš iba 2 zápalky.

Je čas prehodnotiť svoje kvalitatívne schopnosti pomocou tohto matematického hlavolamu. Hlavolamy sú zvyčajne hádanky, ktoré vyžadujú kreativitu spolu s použitím logického a matematického myslenia. Tieto hádanky alebo hlavolamy posilňujú tvoje mozgové bunky, zvyšujú mentálnu obratnosť a pomáhajú ti zlepšiť si krátkodobú pamäť. Dosť bolo slov. Poďme sa pustiť do riešenia tejto rovnice, ktorú tvoria zápalky

 

 

Dokážeš pravdivosť rovnice pohybom dvoch zápaliek?

Hlavolamy si vyžadujú netradičný spôsob myslenia, ktorý niekedy zahŕňa výborný kvantitatívny prístup. Na rozdiel od vyššie uvedeného obrázku musíš použiť svoje pozorovacie, kvantitatívne a matematické schopnosti, aby si správnym presunutím zápaliek vytvoril pravdivú rovnicu. Hoci sa odpoveď nachádza priamo pred tebou, musíš byť kreatívny, aby si si túto správnu odpoveď všimol.

Stále mysli na pravidlá: Môžeš presunúť iba dve zápalky a máš na to jeden pokus. Žiaden omyl nebude odpustený.

Správna odpoveď tohto hlavolamu sa nachádza na ďalšej stránke

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov