Foto

Najchladnejším miestom na zemi je malá ruská dedinka. Priemerná januárová teplota je skutočne hlboko pod nulou

zima

videní: 1.6K

Ak si myslíš, že to, čo vidíš pri pohľade von oknom, je skutočná zima, tak sa jednoducho mýliš. Skutočná zima sa nachádza v ruskej dedinke menom Ojmiakon. Je to nachladnejšia dedina na svete. S najnižšou teplotou – 71,2 °C, ktorá bola zaznamenaná v roku 1924, a zároveň aj s priemernou januárovou teplotou – 50 °C je táto dedina bezpochyby najchladnejším trvalo obývaným miestom na našej planéte. Amos Chapple, fotograf pochádzajúci z Nového Zélandu, sa rozhodol podstúpiť dvojdňovú cestu z Jakutska, ktoré je najchladnejším mestom na Zemi, do dedinky Ojmiakon a zachytiť tak každodenný život obyvateľov, ktorí tu žijú.

„Mal som na sebe tenké nohavice, keď som prvýkrát vyšiel von, kde bolo – 47 °C. Spomínam si, že pocit chladu bol strašný. Mal som pocit, že moje nohy zamŕzajú. Druhým prekvapením bolo, že občas sa moje sliny premieňali na ľadové cencúle, ktoré len tak trčali z pier,“ povedal fotograf pre weather.com.

Fotograf pripomína, že najťažšou vecou nebol chlad sám o sebe, ale fotografovanie, keďže pri zoomovaní otáčal prstencom svojho fotoaparátu, ktorý z času na čas primrzol k fotoaparátu. Tak čo, ešte stále si myslíš, že vonku je obrovská zima? Myslím, že oproti – 47 °C je – 15 °C veľmi príjemných 🙂

http://www.amoschapplephoto.com/

Hlavný trh v Jakutsku je plný rýb a mäsa, pretože tu nerastú žiadne plodiny.

coldest-village-oymyakon-russia-amos-chaple-19

http://www.amoschapplephoto.com/

coldest-village-oymyakon-russia-amos-chaple-6

http://www.amoschapplephoto.com/

coldest-village-oymyakon-russia-amos-chaple-10

http://www.amoschapplephoto.com/

 

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov