Foto

Historické fotografie, ktoré nám v škole nikdy neukázali

Historické fotografie

videní: 3.9K

5. 26-ročný Muhammad Ali na obálke Esquire

4. Veľkolepá Coco Chanel v roku 1910 a v roku 1957

3. Adolf Hitler

Na prvej fotografii môžeš vidieť, ako vyzeral 34-ročný Hitler a 24-ročný Stalin. Hitler najprv nosil podobné fúzy ako stalin. Neskôr mu vraj bolo nariadené, aby svoje fúzy upravil, lebo nemohol nosiť plynovú masku. Chceš vedieť, ako vyzeral Hitler v 24 rokoch s pôvodnými fúzami?

Hitlerova úloha v prvej svetovej vojne nebola ani zďaleka taká dôležitá ako v tej druhej. Bol obyčajným vojakom s vtipnými fúzami. Jeho kolegovia však o ňom rozprávali ako o vynikajúcom a statočnom vojakovi. V októbri 1918 bol dočasne oslepený britským plynovým granátom a hospitalizovaný. Počas pobytu v nemocnici sa Hitler dozvedel o porážke Nemecka. Bol to pre neho obrovský šok. A vieš, čo sa stalo ďalej…

2. Arménska genocída

Táto fotografia vznikla za účelom pozdvihnúť vedomie o arménskej genocíde. O pôvode fotografie sa stále polemizuje. Jednou z verzií je, že tento záber spolu s niekoľkými ďalšími boli vyrobené hneď po skončení prvej svetovej vojny, aby sa získali finančné prostriedky na pomoc pozostalým z genocídy v Arménsku. Táto fotografia zobrazuje tureckého úradníka, ktorý provokuje arménske deti s chlebom.

1. Hirošima

6. augusta 1945 americká armáda spustila atómovú bombu na Hirošimu, čím ukončila vojnu proti Japonsku. Celé mesto bolo zničené, tisíce ľudí bolo zabitých a tí, ktorí prežili, trpeli rôznymi zraneniami.

…6 rokov neskôr. Takto vyzerá muž, ktorého zasiahla atómová bomba v Hirošime po šiestich rokoch.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov