Zaujímavosti

7 vecí a ich skrytý význam. Aká je teda pravda?

skrytý význam

videní: 2.6K

Nie všetko je také, ako sa zdá na prvý pohľad. S týmito vecami sa stretávaš často, no možno netušíš, aký je ich skrytý význam.

Najprekvapujúcejšie je, že hoci sme zvyknutí na interakciu so všetkými prvkami, ktoré nás v každodennom živote obklopujú, je pravdepodobné, že nám niektoré detaily unikajú. Keď skutočne venuješ pozornosť niektorej z týchto vecí, začneš si všímať jej malé črty a tvoja myseľ sa začne viac pýtať na skrytý význam týchto detailov.

1. Diery v oknách na lietadle

Ak si si niekedy všimol malú dierku v okne lietadla, tak sa s určitosťou nemáš čoho obávať. Tieto diery slúžia na 2 hlavné účely. Prvým je kompenzácia rozdielu tlaku vzduchu pri zmene nadmorskej výšky a tým druhým je zabránenie zahmlievaniu okien.

2. Kovové nity v džínsových nohaviciach

Džínsy nosíme takmer každý deň, ale je pravdepodobné, že si sa nikdy nezamýšľal nad dôvodom, prečo na rifliach nájdeš malé kovové nity. Odpoveď je, že slúžia na to, aby sa rifle nerozpárali. Džínsové nohavice sa najskôr stali obľúbenými medzi robotníckou triedou a keďže sa nosili na dlhé zmeny v rôznych výrobných odvetviach, tak boli náchylné na rozpáranie a roztrhnutie. Aby sa tomu zabránilo, tak sa v najviac náchylných miestach začali používať tieto kovové nity. No a táto praktická vec sa uchovala až do prítomnosti.

3. Otvor na vrchnáku pera

Malý otvor v hornej časti vrchnáku pera je v skutočnosti bezpečnostný prvok. Určite si videl kopec ľudí, že takéto perá radi ohrýzajú. V prípade náhodného prehltnutia vrchnáku tento malý otvor umožňuje priechod vzduchu a zabraňuje tak uduseniu.

 

4. Okraje v zošitoch

Keď si navštevoval školu, možno ti niekedy napadlo, prečo vlastne zošity majú okraje. Možno si si myslel, že pomáhajú udržať istú štruktúru a úhľadnosť no pravda je oveľa zaujímavejšia. V minulosti boli v mnohých domácnostiach potkany, ktoré obľubovali všetko, čo im prišlo pod zuby. Aby potkany nezjedli papier s dôležitými informáciami, tak výrobcovia začali okolo okrajov papiera nechávať prázdne miesta – ochránili tak dôležité informácie zapísanie v zošitoch.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov