TOP 10

10+ ultra populárnych vecí, ktoré sa pôvodne mali volať úplne inak

inak

videní: 1.8K

8. Astronaut z Pluta – Návrat do budúcnosti

popularne_veci_15

Kultový film o sledovaní v čase, ktorý každý pozná pod originálnym názvom Back to the Future, alebo teda Návrat do budúcnosti, mal pôvodne mať omnoho fádnejší názov: Astronaut z Pluta, alebo teda Spaceman from Pluto. Dôvod? Pretože podľa Sida Sheinberga, šéfa štúdia, nikdy žiaden úspešný film nemal v názve slovo “budúcnosť”. Nuž… 🙂

9. Blood Fard – Limp Bizkit

popularne_veci_14

Frontman kapely Limp Bizkit, Fred Durst, sa v jednom príspevku na reddite priznal, že v úplných začiatkoch zvažovali naozaj stupídne názvy. Limp Bizkit sa takmer volal Blood Fart, čo v preklade znamená niečo ako Krvavý Prd. Ešte, že chlapci dostali rozum.

10. Prezidentský palác – Biely dom

popularne_veci_2

Biely dom, sídlo amerického prezidenta, pozná zrejme každý. No menej ľudí vie, že počas americkej histórie sa toto sídlo nazývalo napríklad aj Prezidentský palác či Prezidentský dom. Nakoniec sa Američania rozhodli pomenovať ho podľa farby fasády. 🙂

11. Jerryho a Davidova príručka do sveta internetu – Yahoo

popularne_veci_13

Nuž, sme si istí, že s pôvodným názvom, ktorý v angličtine znie “Jerry’s and David’s Guite to the World Wide Web”, by dnešne Yahoo nebolo také úspešné. Samozrejme, dalo by sa to skrátiť, no skratka JaDGttWWW alebo JDGWWW tiež neznie najlákavejšie.

12. Mortimer – Mickey Mouse

popularne_veci_12

Ak by nebolo ženy Walta Disneyho, dnes by sme slávneho Mickey Mousa volali Mortimer. Jeho žena údajne meno Mortimer nenávidela tak veľmi, až ho prinútila ho zmeniť. A dobre spravil.

13. Smile – Queen

popularne_veci_11

Smile, alebo teda úsmev, ako meno pre jedinečnú a neopakujúcu sa kapelu s výnimočným spevákom, akého ľudstvo už nikdy nezažije? Klišé názov absolútne bez nápadu? Na druhej strane, Queen je rovnako jednoduché ako Smile, no vystihuje kapelu dokonale.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov