Zaujímavosti

Školy v Japonsku sú najefektívnejšie na svete! Prečo?

školy

videní: 1.1K

4. Navštevujú mimoškolské dielne

6 Secrets From the Japanese Educational System That Set Kids Up for Success in Life

Mimoškolské dielne alebo prípravné školy sú v Japonsku veľmi populárne. Tam sa môžu študenti okrem 6-hodinového školského dňa naučiť nové veci. Konajú sa večer a väčšina japonských študentov ich navštevuje, aby sa mohli dostať na dobrú strednú školu. A na rozdiel od mnohých študentov po celom svete, Japonci študujú aj cez víkendy a sviatky.

5. Okrem iných predmetov sa japonskí študenti učia poéziu a japonskú kaligrafiu

školy

Japonská kaligrafia, nazývaná tiež Shodo , je forma umenia, v ktorej ľudia píšu zmysluplné znaky kanji (čínske znaky, ktoré sa používajú v japonskom systéme písania) expresívnym a kreatívnym spôsobom.

Haiku je na druhej strane forma poézie, v ktorej sa jednoduché frázy používajú na sprostredkovanie hlbokých emócií čitateľom. Má sa za to, že táto forma poézie má intelektuálne, terapeutické a estetické účinky. Obe tieto “umenia” učia deti rešpektovať ich storočné tradície a vážiť si ich kultúru.

6. Takmer každý študent musí mať školské uniformy

6 Secrets From the Japanese Educational System That Set Kids Up for Success in Life

Jednotná uniforma takmer v každej strednej škole v Japonsku je účinný spôsob na odstránenie prekážok a pomáhajú podporovať zmysel pre komunitu, rodiny a pospolitosti medzi študentmi. Dress code umožňuje smerovať pozornosť študentov smerom k učeniu a rastu a tiež povzbudzuje deti, aby sa usilovali o sebavyjadrenie inými metódami ako odevom.

Bonus: Japonské školy používajú Bezmenné farby

6 Secrets From the Japanese Educational System That Set Kids Up for Success in Life

Bezmenné farby nahrádzajú známe názvy farieb vizuálnymi zobrazeniami iba základných farieb. Rovnice na farbe pomôžu deťom pochopiť niektoré základné pojmy teórie farieb a naučia ich zábavnou formou kombinovať a vytvárať nové farby.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov