Zaujímavosti

Prečo dostávaš najlepšie nápady v sprche?

nápady

videní: 765

Ak si niekedy prežil svoje najjasnejšie okamihy heuréky pri sprchovaní, nie si sám. Existuje dokonca aj komunita na sieti Reddit, v ktorej ľudia zdieľajú svoje najlepšie a najzaujímavejšie myšlienky zo sprchovania. V čom spočíva čaro sprchy, že v nej dostaneš tie najlepšie nápady? Poď to zistiť spolu s nami…

 

1. Najlepšie nápady prídu, keď nerozmýšľaš

Prečo k nám prichádzajú naše najlepšie nápady v sprche

Najvýznamnejšie a život meniace nápady môžu pochádzať z takzvaných „sprchových okamihov“ a existuje teória, ktorá to potvrdzuje. Skupina výskumníkov dala vysokoškolským študentom úlohy a požiadala ich, aby informovali o tom, či získali odpovede premýšľaním o riešení problému krok za krokom alebo či sa odpoveď len tak zjavila v ich hlave. Ako sa ukázalo, tí, ktorí problém správne vyriešili, neboli tí, ktorí sa ho pokúsili vyriešiť krok za krokom. Ak sa osprchuješ, tvoje myšlienky budú plynúť a je pravdepodobné, že prídeš s kreatívnym riešením omnoho skôr.

2. Sprcha zvyšujú hladinu dopamínu

Prečo k nám prichádzajú naše najlepšie nápady v sprche

Sprchovanie je jedným z najjednoduchších spôsobov, ako zvýšiť dopamín  – neurotransmiter zodpovedný za motiváciu a zameranie. Je to dôležité pre pamäť a fungovanie mozgu a dokonca reguluje pohyby tela. Sprchovanie v studenej vode môže zvýšiť dopamín o  250% .

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov