Kvízy

Preverte svoju inteligenciu a vyskúšajte tieto logické hádanky

hádanky

videní: 3.8K

Logické hádanky dokážu potrápiť každého z nás. Tieto sú špeciálne v tom, že na prvý pohľad sa môže zdať, že k nim nemáme dostatok informácii. Preto pôsobia ako neriešiteľné. Riešenie však majú!

Na začiatku sa môže zdať, že na vyriešenie týchto logických hádaniek nie je dostatok informácií – ale to je súčasť zábavy!

Ako akademická disciplína je logika štúdiom uvažovania. Logické hádanky preto zahŕňajú vytváranie série záverov a ich hodnotenie pomocou uvažovania. Jednoduchšie logické hádanky pre deti majú zvyčajne jednoduchšie nastavenia – a preto menej možností na preskúmanie a odstránenie. Ťažšie logické hádanky pre dospelých sú však často klamlivo krátke. Na prvý pohľad sa zdajú jednoduché, ale riešiteľ sa často čuduje, ako môže byť skutočne dostatok informácií na to, aby ich zistil.

Rovnako ako niektoré z najťažších matematických hádaniek, tieto hádanky môžu byť veľmi zložité. Ak ich budete hľadať online, nájdete množstvo príkladov logických hádaniek, ktoré sa dodávajú s mriežkami, ktoré vám pomôžu sledovať vaše myslenie, keď sa budete predierať rôznymi indíciami.

Čo sú to logické hádanky?

Tieto hádanky prichádzajú v rôznych formách a môžu mať takmer neobmedzený počet rôznych tém. Vo svojom jadre však logické hádanky predstavujú sériu kľúčov a obmedzení. Riešitelia potom musia postupne spracovať každú informáciu, aby identifikovali rozpory a odstránili možnosti, kým nedospejú k riešeniu.

Ako riešiť logické hádanky?

Bez ohľadu na formát, kľúčom k vyriešeniu ktorejkoľvek z týchto hádaniek je použitie procesu odpočtu. V ťažších logických hádankách pre dospelých sa na prvý pohľad nemusí zdať, že máme dostatok informácií. Ale keď si text prečítate niekoľkokrát, budete mať čoraz menej možností na analýzu s každým prechodom.

1. Otcovia a maturanti

Pre Michaela, Kena, Jamesa, Alberta, Eliasa a Stephanie sa organizuje spoločný Deň otcov a promócia. Traja z nich sú čerstvými absolventmi stredných škôl. Ďalší traja sú ich otcovia.

  • Stephanie išla na maturitný ples s Michaelovým synom
  • Elias a James hrali v školskom baseballovom tíme
  • Jedným z nich je Albertov syn
  • Michael a Elias nie sú príbuzní

Dokážete vďaka týmto indíciám priradiť maturantov k svojim otcom?

Odpoveď:

Alberto je Eliasov otec, Ken je Stephaniein otec a Michael je Jamesov otec.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov