Kvízy

Úloha pre najbystrejších: Koľko štvorcov vidíte na obrázku?

úloha

videní: 1.1K

Dnes sme si pre vás pripravili takúto zaujímavú úlohu. Vaša úloha znie nasledovne: Zrátajte všetky štvorce na obrázku. Koľko štvorcov vidíte? Nápoveda: Je ich oveľa viac, ako sa zdá!

Niekedy sa zdanlivo najjednoduchšie úlohy môžu ukázať ako najzložitejšie. To je síce vo všeobecnosti frustrujúci fakt, ale zároveň to vytvára zábavné hlavolamy! Vezmite si napríklad túto hádanku, ktorá koluje na internete a vyzýva vás, aby ste urobili niečo, čo sa zdá byť smiešne jednoduché: spočítajte štvorce. Môže sa to zdať oveľa jednoduchšie ako iné zložité matematické hádanky a logické rébusy, ale určite vás to prinúti premýšľať! Táto úloha je ťažšia, ako na prvý pohľad vyzerá.

Úloha je ťažšia, ako sa môže zdať

úloha

Úloha vás vyzve, aby ste správne určili počet štvorcov v tejto mriežke. Ak si trochu pamätáte geometriu zo základnej školy, štvorec je útvar so štyrmi stranami rovnakej dĺžky. Takže štvoruholník s rôznymi veľkosťami strán sa nepočíta.

Na prvý pohľad to vyzerá celkom jednoducho, ale nezabudnite, že musíte počítať so štvorcami, ktoré sa navzájom prekrývajú, so štvorcami vo vnútri štvorcov, s veľkými štvorcami a s malými štvorcami. Je to zložitejšie, ako si myslíte. Dokázala vás prekvapiť táto úloha?

Koľko štvorcov vidíte? Ste pripravený na odpoveď? Potrápila vás táto úloha?

Celkovo sa na obrázku skrýva 40 štvorcov. Nenašli ste ich toľko? Pozrite sa nižšie a pozrite si ich všetky zvýraznené alebo to skúste ešte raz. Nezabudnite, že zatiaľ čo veľký štvorec tvorí 16 stredných štvorcov, môžete vytvoriť štvorce s kombináciou štyroch a deviatich stredných štvorcov.

Tak ako sme vraveli, táto úloha nie je až taká jednoduchá. Na prvý pohľad sa mohlo zdať, že zrátať štvorce dokáže každý. Do tejto úlohy ste sa však nesmeli pustiť bezhlavo. Základom úspechu bolo uvažovanie a premýšľanie stratégie použitej pri rátaní štvorcov.

Podarilo sa vám zrátať štvorce správne? Nezabudnite sa o túto úlohu podeliť so svojimi priateľmi.

Riešenie úlohy si môžete pozrieť na tomto obrázku

Zdroj: topdesat | rd

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov