Kvízy

Koľko trojuholníkov vidíte? Táto hádanka vás poriadne potrápi

hádanka

videní: 2.2K

Koľko trojuholníkov vidíte na tomto obrázku? Táto hádanka vás poriadne potrápi.

Hádanka vyzerá jednoducho, no dokáže potrápiť aj tých najbystrejších a najpozornejších ľudí. Kumar Ankit, študent inžinierstva z Indie, navrhol a poslal túto geometrickú hádanku do Quora, čím vyzval používateľov, aby našli všetky skryté trojuholníky na tomto obrázku (nič nie je supervírusové ako kontroverzný tvar). Na vyriešenie tejto vizuálnej hádanky budete musieť skutočne zapojiť zmysel pre detail (a dôkladnú koncepciu geometrie). Nenechajte sa odradiť, ak máte viac pravý ako ľavý mozog – tieto vizuálne hlavolamy a rébusové hádanky sú pravdepodobne priamo vo vašej uličke. Ak vás zaujímajú obrázkové hádanky, zistite, či na týchto obrázkoch nájdete skryté predmety.

Nech sa páči, spomínaná hádanka. Koľko trojuholníkov vidíte?

hádanka

Na prvý pohľad sa zdá, že obrázok je jednoduchou ilustráciou s viacerými tvarmi. Je tu však háčik – spočítajte, koľko trojuholníkov je na obrázku. Ľudia sa škrabú na hlave nad rôznymi číslami, s ktorými prichádzajú.

Ak ste úplne v rozpakoch, dáme vám tip: Trik spočíva v tom, že sa z viacerých menších trojuholníkov stane väčší trojuholník.

Máte odpoveď? Ak ste si to spočítali a vaša odpoveď bola 24, gratulujeme, ste vo väčšine. Väčšina ľudí na Quore súhlasila, že odpoveď je 24, pričom každý riadok obsahuje šesť trojuholníkov. Z nášho pohľadu by sme však mali zarátať ešte jeden trojuholník, ktorý obaľuje všetky tieto malé časti do jedného celku. O tom však v pôvodnom článku zmienka nie je. Takže definitívnou odpoveďou je 25 trojuholníkov.

Ak však naozaj chcete získať technické informácie, skutočne „správna“ odpoveď je 26. 26. trojuholník je skrytý v „A“ v umelcovom podpise v pravom rohu. Jeden používateľ Quora si všimol, že na obrázku bol ďalší trojuholník, ak započítate slovo „trojuholníky“.

Matematický expert Martin Silvertant zverejnil na stránke veľmi užitočnú grafiku, ako nájsť obrázkové trojuholníky a poskytol logické vysvetlenie toho, ako môžete počet rozšíriť na 27 z nich. „Trojuholník je skôr matematická myšlienka než niečo skutočné; fyzikálne trojuholníky nie sú podľa definície geometricky dokonalé, ale sú aproximáciou trojuholníkov. Inými slovami, tak obrázkové trojuholníky, ako aj slová odkazujúce na trojuholníky sú odkazmi na koncept trojuholníka,“ povedal Silvertant.

Zdroj: rd | topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov