TOP 10

Facebook: Čo všetko o nás vie sociálna sieť bez nášho vedomia?

facebook

videní: 4.1K

11. “Nákupy používateľov” na webových stránkach mimo služby Facebook

12. Kontaktné informácie “ako je adresár” a pre používateľov Android “históriu denníkov alebo histórie správ SMS”, ak sú synchronizované, na vyhľadanie “ľudí, ktorých môžeš poznať”

13. Informácie “o tom, ako používatelia používajú funkcie ako je napríklad fotoaparát” (hovorca dovysvetľoval: “Aby sme mohli poskytnúť funkcie, ako sú efekty fotoaparátu, vezmeme to, čo vidíte cez kameru, pošleme na náš server a vytvoríme masku/filter.” )

14. “Umiestnenie fotografie alebo dátum vytvorenia súboru” prostredníctvom metadát súboru

15. Informácie prostredníctvom nastavení tvojho zariadenia, napríklad “GPS, fotoaparát alebo fotografie”

16. Informácie o tvojich “on-line a offline aktivitách” a nákupoch od tretích strán

17. “ID zariadení a iné identifikátory, napríklad pri hrá, aplikáciách alebo účtoch”

18. “Keď niekto zdieľa alebo komentuje fotografiu, pošle správu alebo odovzdáva, synchronizuje alebo importuje svoje kontaktné informácie”

facebook

Táto sociálna sieť je ako veľká maxi špongia, ktorá nasáva neuveriteľné množstvo dát o tebe, tvojich aktivitách, ale aj o iných zariadeniach napojených v sieti. Nie je to však nič výnimočné.

Stránky bežne sledujú tvoje pohyby myšou po obrazovke, aby s istotou vedeli určiť, že nie si robot. Facebook je však výnimočný v tom, aké množstvo dát zhromažďuje zo zariadení, ktoré používaš a webových stránok, ktoré navštevuješ, keď nie si na Facebook-u. Robí to pomocou malej kópie kódu Javascript nazývaného Facebook Pixel a tlačidla “like” a “zdieľanie”. Okrem toho však Facebook ukladá aj intímnejšie dáta, ako je napríklad tvoja tvár a jej rozpoznávanie, náboženské a politické názory a fotografie.

Na kongrese sa preberala aj teória, že Facebook môže odpočúvať tvoje rozhovory. Hovorcovia však uvádzajú, že sa to nedeje. Avšak na otázku, či by sa zaviazali, že to neurobia sa odvolávali na predchádzajúce vyhlásenia.

 

Zdroj: Buzzfeed | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov