Foto

Vynálezy a ich skoré verzie, ktoré si zachovali svoju popularitu aj dnes

vynálezy

videní: 1.9K

Všetci vieme, že vynálezy formovali náš svet. Bez geniálnych mozgov, ako boli Thomas Edison, Benjamin Franklin, Nikola Tesla, Alexander Graham Bell a nespočetné množstvo ďalších, by bol náš život neuveriteľne odlišný.

Predtým, ako sme mali smartfóny, inteligentné autá a inteligentné hodinky, mnohé nástroje a zariadenia, ktoré používame každý deň, mali o niečo menej inteligentné verzie. Vo svojej dobe boli stále pôsobivé a veľmi užitočné, ale nemyslíme si, že hodinky spred 100 rokov dokázali monitorovať srdcovú frekvenciu a fotografovať.

Rozmýšľali ste niekedy, ako vyzeral hriankovač vašej prababičky? Zamysleli ste sa niekedy nad tým, aký prístroj by ste potrebovali na kosenie trávnika pred viac ako sto rokmi? Viete, ako si vaši prastarí rodičia každé ráno pripravovali čerstvú kávu?

Vynálezy, ktoré používali minulé generácie, vyzerajú vďaka desaťročiam inovácií úplne inak ako tie, ktoré máme doma dnes. Ak by ste však chceli zažiť závan minulosti, máme pre vás ideálny zoznam. Prehľadali sme internet, aby sme našli fotografie raných verzií vynálezov, ktoré ešte stále používame každý deň, takže si vychutnajte prechádzanie týmto virtuálnym múzeom a nezabudnite dať hlas hore nástrojom, ktoré by ste si s radosťou kúpili v starožitníctve!

TIETO SKVELÉ VYNÁLEZY POUŽÍVAME DODNES!

 

Toto je elektrický hriankovač z roku 1920

Prvá kosačka na trávu, rok 1916

Šliapacie kolieskové korčule, rok 1910

IBM 305 RAMAC, prvý počítač s pevným diskom: 10 000 dolárov za megabajt

Žena v domácnosti perie v prvej elektrickej práčke – Eatonville WA (okolo roku 1910)

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov