II. svetová vojna

Nacisti spravili z nedobytnej pevnosti koncentračný tábor

nacisti

videní: 4.6K

 

Väzni boli zavesení na strop s rukami za chrbtom a následne boli mučení. Ostatní väzni však nemali ani z ďaleka pokoj. Dvere v mučiarni ostali schválne pootvorené, aby zbytok väzenia počul, aké strašné veci sa v tejto mučiarni odohrávajú. Takto sa nacistom darilo podlamovať psychiku aj ostatným väzňom, keďže nikdy nemohli vedieť, kedy budú na rade práve oni. V mučiarni sa dokonca nachádzala aj malá miestnosť, ktorá bola určená pre ďalšieho väzňa v poradí. Riaditeľom tohto tábora bol Philipp Schmitt. Tento nacistický dôstojník z radov SS bol poriadne zvrátený, keďže miloval mučenie a všetko mu aj podriaďoval. Jeho metódy boli tak brutálne, že ho dokonca krotili aj samotní dozorcovia, ktorí boli taktiež z jednotky SS.

 

 

Nacisti umiestňovali väzňov do malých miestností

Väzni, ktorí nedodržiavali prísne pravidlá, boli umiestnení do malých miestností. V týchto miestnostiach bola jedna doska, ktorú mohli využívať na spanie alebo sedenie. Počas dňa od 6:30 do 20:00, im bola doska odobraná a väzni museli stáť uprostred miestnosti. Samozrejme bez toho, aby sa dotkli niektorej zo stien.

Zdroj: warhistoryonline.com

Po oslobodení tábora bola pevnosť využívaná na držanie členov nacistickej strany, kým sa v roku 1947 nestala oficiálnym pamätníkom. Od tej doby sa pevnosť využíva ako múzeum. Breendonk je pomerne neznáme miesto z vojny. Na tomto strašlivom mieste sa zachovalo naozaj množstvo vecí. Aj preto sa z Breendonku vybudovalo múzeum, aby sme všetci videli, aké hrôzy boli páchané na ľuďoch počas druhej svetovej vojny. Pri návšteve tohto miesta budete mať pocit, že čas sa zastavil. Pevnosť bola vybudovaná za účelom obrany mesta, no vďaka nacistickým dozorcom a samotnému riaditeľovi sa z pevnosti stal koncentračný tábor, v ktorom našlo množstvo väzňov svoju smrť.

 

 

Zdroj: warhistoryonline | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov