Foto

Takto vyzeral New York a Chicago v 70. a 80. rokoch

chicago

videní: 1.2K

New York a Chicago, dve z najvýznamnejších metropol na svete, vytvorili nezameniteľnú krajinu mestských obrazov v 70. a 80. rokoch. Toto obdobie bolo poznačené výraznými spoločenskými, kultúrnymi a hospodárskymi zmenami, ktoré sa premietli do podoby a atmosféry týchto miest.

V 70. a 80. rokoch bola New Yorkská metropola výrazným symbolom amerického snu, ale zároveň sa v nej prejavovali aj problémy a výzvy, s ktorými sa táto metropola stretávala. V čase, keď ekonomika prechádzala z priemyselného zamerania na finančné a služobné odvetvie, New York bol svedkom rastúcej nerovnosti a sociálnych napätí. To sa odrážalo v uliciach a budovách, ktoré vytvárali unikátnu atmosféru.

 

 

Ako čas beží, prakticky nič nezostáva nedotknuté alebo nezmenené. To sa týka najmä stavieb vytvorených človekom, krajiny a samozrejme ľudí. Za posledných niekoľko desaťročí sa mestá okolo nás rozrástli, zmohutneli a úplne sa zmenili oproti tomu, ako vyzerali kedysi, v časoch dávno minulých. Vyberte sa s nami na virtuálnu prehliadku minulosti v tejto zbierke fotografií!

New York a Chicago v 70. a 80. rokoch

1978 Halsted Street, Chicago

1984 Reštaurácia Dave’s, New York

1977 Východné Chicago

1977 Kaviareň Fort Dearborn, Chicago

1984 Bee Gee’s, New York

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov