Zaujímavosti

Vynašiel Tesla zbraň hromadného ničenia a bol kvôli nej zavraždený?

Tesla

videní: 6.6K

Každý školák pozná Edisona, Einsteina alebo Galilea. Koľko toho ale bežná verejnosť vie o jednom z najväčších mysliteľov, ktorý v mnohých smeroch tieto slávne mená predčil, svoju vlastnú dobu predbehol, a ktorého prelomové poznatky sú súčasťou najmodernejších technológií?  presne taký bol Nikola Tesla.

Striedavý prúd, elektromotor, röntgen, diaľkové ovládanie, bezdrôtový prenos energie alebo laser. Za týmito a stovkami ďalších vynálezov stojí brilantný mozog Nikolu Teslu, svojrázneho vedátora označovaného za “otca 20. storočia”. Je možné, že tento kontroverzný génius bol tiež strojcom zbrane hromadného ničenia známej ako “Lúč smrti”? A mohol byť tento vynález aj príčinou jeho smrti? Po odpovediach nielen na tieto otázky pátra Discovery Channel vo svojom programe Teslov lúč smrti: Odtajnenie vraždy.

 

 

Nikola Tesla bol bádateľ a čudák s vášňou pre techniku, ktorého fascinoval vlastný vnútorný svet i futuristické výjavy, ktoré mu už od mladosti bežali pred očami a ktoré sa počas života naučil využívať pre vlastnú potrebu. Už na začiatku 20. storočia predpovedal existenciu smartfónov alebo dátových prenosov a opísal tiež, ako budeme raz môcť sledovať svetové dianie z akéhokoľvek miesta na planéte, ako by sme sa tam priamo nachádzali: “Zariadenie, prostredníctvom ktorého to budeme môcť robiť, bude v porovnaní s našim telefónom fantasticky jednoduché. Človek ho bude môcť nosiť vo vrecku. ”

 

 

Za svoj život si nechal zapísať vyše 200 patentov. Ďalšie objavy načrtol alebo ich predvídal. Položil napríklad základy k objavu radaru a nepochyboval ani o istej budúcnosti umelej inteligencie.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov