Zaujímavosti

Tankový simulátor zo 70. rokov ti ukáže, ako skvele môže fungovať aj v súčasnosti

tankový simulátor

videní: 1.4K

 

V skutočnosti švajčiarski vojenskí dizajnéri stojaci za simulátorom, ktorého cieľom bolo zoznámiť používateľa s riadením tanku bez toho, aby ho bolo potrebné posadiť do drahého skutočného tanku, postavili zmenšenú verziu krajiny a pridali pohyblivý kamerový systém, ktorý naozaj v konečnom výsledku pôsobí, ako jazda v tanku.

Tento simulátor dokonca dokáže simulovať aj riadenie tanku po rôznych povrchoch, ako je prašná cesta alebo asfalt. Vo videu je taktiež uvedené, že kamera na simulátore môže byť zdvihnutá do výšky a používateľ si tak môže užiť pohľad z vtáčej perspektívy.

Zatiaľ čo mnohé tankové simulátory boli postavené na školiace potreby armády, tento jediný ostal v rukách múzea. Potreboval však určitú opravu a aktualizáciu. “Všetko okrem počítačovej časti je pôvodné. Oprava by však bola drahá a preto sme simulátor prestavali na Raspberry Pi,” vysvetľuje sprievodca múza Remo Fuchs.

Prestavaný simulátor je teraz k dispozícii návštevníkom vo Švajčiarskom vojenskom múzeu. Ako je uvedené na oficiálnej stránke múzea, simulátor si môže verejnosť vyskúšať za 40 švajčiarskych frankov / 25 minút, čo je v prepočte približne 40 eur.

 

 

 

 

 

Zdroj: hackster | festungsmusem topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov