Zaujímavosti

Takto by to vyzeralo, ak by krajiny boli ľudia

ľudia

videní: 1.6K

V globálnom meradle má každá krajina svoj image, ale ako by vyzerali ako ľudia? To bola otázka, ktorú si položila ruská umelkyňa Anastasia Bulgakovová.

“Vytiahla som ľudské vlastnosti z rôznych krajín,” napísala Anastasia. “Každá postava má nejaké stereotypné atribúty, ktoré odzrkadľujú danú krajinu v globálnom meradle.”

1. Kanada

krajiny_ludia_1

Kanada je milý chlapík s nevýraznými očami. Uprednostňuje trávenie času doma a nehľadá žiadne problémy. Bojuje iba v hokeji. Považuje to za čestné a zábavné. Kvôli jeho úspechu v hokeji sa nazýva “kráľ ľadu”. Niekedy sa nad jeho hlavou objavuje koruna a často sníva o budúcich víťazstvách. Chce veriť, že USA sú jeho najlepšími priateľmi. USA v ňom nevidia hrozbu a pripúšťajú opatrné priateľstvo. Samozrejme s výhodami. Zvyčajne bojuje v hokeji proti Rusku a USA. No zachováva si priateľskú tvár.

2. Spojené štáty americké

krajiny_ludia_2

Je trochu naivná a idealistická, ale zvnútra je zlá. Nasleduje svoje ciele bez ohľadu na morálku alebo dôsledky. Jej hlavným cieľom je prežiť – a spraviť tak s maximálnym komfortom. Kybernetické ruky a nohy jej dávajú extrémnu rýchlosť v boji. Je to vrahyňa a má rada oheň. Vôňa napalmu je pre ňu ako vôňa víťazstva.

3. Francúzsko

krajiny_ludia_3

Francúzsko v alternatívnej realite, v ktorej zvíťazila monarchia a revolúcia zlyhala. Dnes je to starodávna krajina s vekom viac ako 1500 rokov. Francúzsko je aristokrat a upír. Krv a víno je jeho životný štýl. A umenie, samozrejme. Upírska šľachta je silnejšia než kedykoľvek predtým. Francúzsko nenávidí revolúcie, povstania, rovnosť a “moc ľudu”. Je presvedčené, že demokracia je len veľkým klamom, ktorý ostatné krajiny používajú na ovládanie svojich občanov. Uprednostňuje staromódny spôsob a pod jeho vládou nebude existovať žiadna “sloboda a rovnosť”. Ľudia majú slúžiť!

4. Japonsko

krajiny_ludia_4

Aj Japonsko je muž. Tichý muž s podozrivým úsmevom. Má rád technológie a zvrátenosti. Má zvláštne vzťahy s inými krajinami, najmä so svojimi susedmi. Nikto nikdy nespozná jeho skutočné motívy a túžby. Ale jedna vec je istá – aj keď vás zabije, bude veľmi zdvorilý. Aj keď má rád technológiu, má skutočné telo a hi-tech brnenie je len rozšírením jeho schopností a zručností.

5. Veľká Británia

krajiny_ludia_5

Anglicko je mladý a divoký punker a rocker. Pamätá si, aký veľký bol v minulosti a aké slávne víťazstvá dosiahol, ale to neznamená, že je slepý alebo hlúpy. Je racionálny a vypočítavý, keď mu to vyhovuje. Anglicko je starším bratom USA, aj keď jeho pocity sú viac ako len bratské.

 

6. Irán

krajiny_ludia_6

Prvá starodávna civilizácia. Nevedela som, ktorú krajinu mám sem zaradiť. Po prečítaní niekoľkých článkov som sa rozhodla, že to bude Irán. Pretože je to bolo najväčšie kultúrne centrum na Blízkom východe. Možno nesúhlasíte, ale toto je moje rozhodnutie. Irán je mág (prvý mág v mojej sérii). Irán nie je príliš zhovorčivý.

7. Mexiko

krajiny_ludia_7

“Coatlicue” – začiatok a koniec, bohyňa aztéckej mytológie. Keďže žijem v Rusku, viem o Mexiku veľmi málo, okrem niekoľkých stereotypov. Takže moje Mexiko je ako droga – nebezpečná, krásna a zlá. Štíhla a vysoká, rada nosí klasické pánske oblečenie. Hornú časť tela má pokrytú aztécko-mayským tetovaním.

8. Nemecko

krajiny_ludia_8

Nemecko je extrémne high-tech rytier. Je považované za čisté, usporiadané a moderné. Niečo ako oblek Ironmana, ale oveľa sofitistikovanejší vďaka nemeckému inžinierstvu. A štýlovejší. Na rozdiel od minulosti bojuje predovšetkým boje na veľkú vzdialenosť, aby si udržal čisté brnenie.

9. Rusko

krajiny_ludia_9

Krásna, ale chladná. Napriek tomu, ak ju trochu spoznáte, ukáže vám, že môže byť vrúcna a milá. Má na sebe očarujúce brnenie. Vždy. Pretože je vo vojne. Vždy. Boj má rada osobný.  Obľubuje najmä zimu. Mohla by mať aj strelnú zbraň, ale načo, keď môže mať meč, na ktorom je vyryté slovo “pizdec”? Doma ju stráži medveď s AK-47. A vodka.

10. Izrael

krajiny_ludia_10

Izrael je drsná vojačka. V skutočnosti je stará a v minulosti bola viackrát pošliapaná alebo zničená, len aby sa znovuzrodila o niekoľko generácií neskôr. Napriek tomu má celkom pozitívny charakter. Budovanie, výskum a stravovanie sú jej obľúbenejšie veci.

Zdroj: BoredPanda / topdesat / ArtStation / Behance

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov