Zaujímavosti

Vzbura anjelov: Svet sa menil, ale nie k lepšiemu. 4. časť

biblia, anjelov

videní: 1.2K

Pokračujeme štvrtou časťou článku s názvom Vzbura anjelov. Ako poznamenal Enoch „Svet sa menil,“. Ako však uvidíme ďalej, nebolo to k lepšiemu. Vychutnajte si poslednú časť našej série.

„Michael, Gabriel, Suriel a Uriel sa pozreli dolu z nebies a uvideli tú záplavu krvi…“ Takže v tomto momente už poznáme aj mená niekoľkých Synov nebies, ktorí ostali Pánovi verní a neváhali mu žalovať. Nie je pritom úplne jasné, či im na celej patálii skutočne vadila spúšť, ktorú synovia anjelov údajne páchali, alebo to bola len zámienka.

Niečo málo v texte nasvedčuje tomu, že Pána aj verných anjelov omnoho viac znervózňovala skutočnosť, že ľudia sa dostali k tajomstvám, ktoré im mali byť navždy skryté. „Pozri, čo Azazel urobil,“ žalujú svojmu šéfovi jeho verní. „Odhalil ľuďom tajomstvá, ktoré mali ostať navždy ukryté v nebi. A Semyaza ich dokonca naučil písať!“ Paralela s antickou legendou o Prometeovi je opäť veľmi nápadná.

V námorníctve a lodných posádkach bývala vzbura vždy najhorším zločinom – a ani v spoločenstve Synov nebies (nech už boli kýmkoľvek) tomu nebolo inak. Veľký šéf začal okamžite konať. Nie osobne, ale prostredníctvom svojich podriadených, čo znovu nasvedčuje, že síce vládol veľkou mocou, ale skutočným Bohom v biblickom zmysle nebol. Rafael od neho dostal za úlohu nájsť Azazela a „uvrhnúť ho do temnoty“ v akejsi púšti Dudael. Gabriel mal vyhubiť všetkých potomkov vzbúrencov. So Semyazom a jeho partiou sa mal odstrašujúcim spôsobom vysporiadať Michael.

Ešte predtým ale bolo potrebné zariadiť jednu dôležitú vec. Syn neba menom Arsyalalyur dostal od Najvyššieho zvláštny príkaz: „Vyhľadaj syna Lámechovho a mojim menom mu povedz, aby sa ukryl. Prezraď mu nebezpečenstvo, ktoré sa blíži, pretože celá zem bude zničená potopou. Nauč ho, ako môže potope uniknúť a prežiť.“

Lamechov syn sa vola Noe. Je zaujímavé, že Veľký šéf vo chvíli, keď vydal osudové rozkazy, ešte nepoznal jeho meno. Znamená to, že sa Noe ešte nenarodil, ale že o jeho splodení už bolo niekde rozhodnuté? Ako uvidíte v ďalších našich článkoch, je to vcelku dôležitá otázka.

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov