Zaujímavosti

Slovanský Enoch alebo poznávací výlet po nebesiach: 1. časť

Slovanský Enoch alebo poznávací výlet po nebesiach

videní: 1.5K

V minulých sériách článkov sme rozoberali Etiópsky Enoch. Tentokrát sa v našej sérii pozrieme na ten slovanský. Ten sa na rozdiel od etiópskej verzie nezaoberá činmi synov Božích na zemi, teda maximálne len okrajovo. Pochopiteľne tu nechýba varovanie pred blížiacou sa globálnou katastrofou, čo bol pravdepodobne jeden z hlavných dôvodov, prečo prichádzajúci Enocha kontaktovali. Slovanský Enoch však opisuje aj nové informácie, ktoré v etiópskom absentovali.

To, že slovanský Enoch prináša informácie, ktoré v etiópskom absentovali, je možné vysvetliť aj tak, že autori slovanského Enocha si do svojho diela vybrali iné časti dnes neznámej predlohy než autori Enocha etiopského. Je to o to zaujímavejšie, že slovanský Enoch možno obsahuje narážky na konkrétne (a dodnes záhadné) lokality, ktoré by s Bibliou asi len ťažko niekto spájal.

Do neba sa vraj človek dostane raz dva – teda aspoň pokiaľ počas života „poslúchal“. Úplne k tomu stačí, keď ho zrazí auto alebo skolí infarkt. Má to len jednu chybičku krásy: lístok je jednosmerný. Na klinickú smrť, svetelné tunely a podobné veci veľmi nespoliehajte. Je to len letmé nahliadnutie cez prah. Iba pán Enoch sa môžu pýšiť tým, že cestu absolvoval celú a pobudol tam niekoľko dní, aby sa zasa vrátil a vydal o tom cestopis. Pritom sa k tomu celému dostal ako slepé kura ku zrnu.

Vezmite si situáciu, že sa jedného dňa prebudíte s nepríjemným pocitom v krku a zistíte, že na vás pozerajú dvaja divní chlapci so zlatými krídlami na chrbte. „Takýchto ľudí ešte na zemi nikto nevidel,“ hovorí Enoch. „Ich tváre žiarili ako slnko, ich oči boli planúcim ohňom, ich ruky boli belšie ako sneh…“

Takže ani nie je veľkým prekvapením, že sa Enoch trochu naľakal. Obzvlášť ešte po tom, čo ho oslovili jeho menom a povedali, že pôjde s nimi, čo asi nikdy – kým nevidíte Vila Rozborila – neveští nič dobré. Povedali mu, že ich posiela Pán, pretože pozná Enocha ako múdreho, chápavého a bohabojného muža, takže by s nim chcel prebrať nejakú dôležitú záležitosť. Dovolili mu rozlúčiť sa s rodinou a uistili ho, že sa k nej opäť vráti. 

Zdroj: Pexels | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov