II. svetová vojna

Nacisti a Antarktída: Posledný prápor 5. časť

nacisti

videní: 1.6K

Po tom, ako objavili menšiu jaskyňu, bol v nej priestor, kde sa uchovávali „ríšske poklady“. Miesto označoval nízky monolit a na ňom bol nápis: „Existujú veci na nebi a na zemi, o ktorých múdrosť naša nemá zdanie (odtiaľ ďalej je Agharta). Haushofer 1943.“ Pokračujeme piatou časťou článku z našej mini série Nacisti a Antarktída.

Podľa „denníku“ expedície jej členovia uvideli osem veľkých bronzových truhiel. Boli sklamaní z toho, z ôsmych ľudí unesú k vrtuľníku iba štyroch z nich. Keď otvorili truhlu s kopijou, spozorovali „zašlé kožené puzdro“ a v ňom „Svätú kopiju“. Podľa Buechnera sa Hartmann s ostatnými bádateľmi vrátil do Brazílie, kde sa na kopiju zaobstaral falošné doklady a vydávali ju z umelecký predmet. Colnú kontrolu prešli bez povšimnutia a väčšina sa vrátila do Nemecka. Hartmann potom pokračoval do Ameriky a tam sa stretol s bývalým námorníkom z ponorky. Ako tvrdí Buechner, tento vojak dostal od Hartmanna denník expedície a podpísaný list dosvedčujúci pravosť a následne sa vrátil s kopijou do Nemecka. Tá je podľa Buechnera vo vlastníctve Rytierom Svätej kopije. V tomto okamihu vstupuje do hry Himmler. Vraj si predstavoval, že keď vyšle nacistickú kolóniu do Antarktídy, dokáže tým uchovať árijskú rasu v bezpečnom prostredí. Ponorkami dal na základňu na južnom póle dopraviť zbrane, nástroje, suroviny, zariadenie a ľudí.

Tieto báchorky o nacistoch v Antarktíde ešte priživil Konstantin Ivanenko. Tvrdil, že už v roku 1942 Himmler zostavil novú „vojenskú jednotku“ zo samých modrookých blondín vo veku od 17 do 24 rokov. Všetky boli vysoké, štíhle a nosili modrú uniformu. Jednotka niesla označenie Antarktische Siedlungensfrauen (ASF), teda ženy určené k osídleniu Antarktídy.

Podľa Ivanenka bolo na Antarktídu spolu s 2 500 Nemcami prepravených 10 000 Ukrajiniek, z ktorých polovica bola označená za „etnické Nemky“ a druhá polovica za „rasovo čisté“ Ukrajinky. Skupinu Nemcov tvorili hlavne vojaci, ale doplňovalo ich niekoľko inžinierov a vedcov. Vojaci vyslaní do Antarktídy s týmito „rasovo čistými“ ženami predstavovali legendárny „posledný prápor“.

Zdroj: stoplusjednickatopdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov