Zaujímavosti

Záhada nacistických pokladov: Ukrývanie nacistického pokladu. 4. časť

Záhada nacistických pokladov: Kde sa nachádza lup

videní: 1.5K

Po tom, čo esesáci zistili, že sú spojenecké vojská už priam za rohom, rozhodli sa lup zakopať pod stromy. Ďalší esesáci si postupne delili iné poklady, až sa do toho zamiešal neslávne známy podplukovník Otto Skorzeny. Korisť vzal na horský svah a zakopal. Z jeho pokladu sa nikdy nič nenašlo. Po vojne sa zo Skorzeneho stal boháč, a preto sa dá len ťažko pochybovať, že sa vrátil na miesto, kde poklad schoval, a tým, že si ho jednoducho nechal pre seba, prišiel k neskutočnému imaniu. Pokračujeme štvrtou časťou série článkov s podtitulom Záhada nacistických pokladov.

Esesáci odcudzili obrovské množstvo peňazí, zlata, klenotov. Po ich úteku do Berlína dorazila Červená armáda. Dňa 15. mája dostala ríšska banka príkaz otvoriť trezory. Krátko na to ich obsah – bankovky, mince, zlaté prúty a dlhopisy v hodnote viac ako 400 miliónov dolárov – Rusi odviezli a zľahla sa po nich zem. Už sa nezistilo, či si major, ktorý akciu viedol, poklad privlastnil, alebo ho odovzdal sovietskej vláde. Sporný zostáva osud pokladu zakopaného v Mittenwalde Franzom Pfeifferom. Ten so svojimi mužmi v noci zložil obsah nákladných áut, vedomý si toho, že sú neďaleko americkí vojaci. Vyšlo najavo, že jedno vrece so zlatými prútmi už zmizol, a napriek vtedajšiemu horúčkovitému pátraniu sa nenašiel. Zjavne bol ukradnutý, ale nebol v danom momente čas skúmať jeho osud.

Ako sa Američania stále približovali, Pfeiffer sa radil s miestnymi lesníkmi, kde by bolo najlepšie poklad ukryť. Časť schoval v hájovni. Presunúť náklad zabralo niekoľko dní. Potom Nemci vzali určitú časť bankoviek a tlačové dosky na člne na Walchensee a potopili ich.

Američania oblasť dobyli 30. apríla. Pfeiffer sa im pokúsil vzdať, ale dostala sa k nemu odpoveď, aby počkal do rána. Miesto toho sa s Rauchom prezliekli za lesníkov a ukryli sa. Funka Američania chytili 6. mája. Tím známy ako Spojenecký podvýbor pre pamiatky, krásne umenie a archeológiu následne začal pátrať po poklade ukoristenom nacistami. Ďalšia skupina „tím zlatej horúčky“, sa snažila vystopovať peniaze, zlato a iné cennosti, ktoré sa nenašli v bani v Merkerse. Pokračujeme ďalšou časťou článku s podtitulom Záhada nacistických pokladov.

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov