Zaujímavosti

Čo sa skrýva za čudným správaním tvojho psa? 1. časť


videní: 5.5K

Možno si si začal viac všímať, že tvoj pes ťa rád sleduje, keď si v kúpeľni či na wc, prílišne obľubuje vankúše alebo robí kruhy pred tým, ako si ľahnete a zaspí. Takéto správanie sa dá ľahko vysvetliť, čo znamená, že ti dnes objasníme, čo sa za tým skrýva a ty si už nemusíš myslieť, že tvoj maznáčik je iba blázon. Čo trápi tvojho psa a prečo robí tieto čudesné veci?

1. Prečo ťa psy nasledujú do kúpeľne a sledujú ťa?

7 významov, ktoré sa môžu skrývať za čudným správaním vášho psa

Ak ťa tvoj pes rád sleduje, keď sedíš na toalete, neboj sa, tvoj chlpatý kamarát nie je ani čudný, ani bláznivý. Je to vlastne normálne správanie domácich miláčikov. Existuje niekoľko dôvodov, prečo to psy robia.

  1. Nechcú byť sami. Ak si doma, tvoj pes chce byť stále s tebou a nepozná význam slovného spojenie „čas pre seba“.
  2. Tvoj pes je znudený a zvedavý. Zostať dlho doma je pre domáce zviera veľmi nudné. Možno hľadá malý dôvod na to, aby mal nejakú aktivitu.
  3. Tvoj pes si chce byť istý, že si v bezpečí. V zásade funguje iba ako tvoj osobný strážca.

2. Prečo psy kopú, keď im škriabeš brucho?

7 významov, ktoré sa môžu skrývať za čudným správaním vášho psa

Je to úplne mimovoľná reakcia. Ak poškriabeš alebo pošteklíš bruško tvojho psa, môže ho to trochu podráždiť. Stáva sa to preto, lebo nervy pod jeho pokožkou sú spojené s jeho miechou. Dráždia sa a pošlú správu do svalov nôh, aby kopali, aby sa zbavili dôvodu dráždenia.

3. Videl si už svojho psa chodiť do kruhu, skôr ako si ľahne? Prečo to robí?

7 významov, ktoré sa môžu skrývať za čudným správaním vášho psa

Testovaných bolo 62 domácich miláčikov a ukázalo sa, že viac ako polovica psov spravila najmenej jeden úplný kruh, kým si konečne ľahli a oddýchli. U psov bola trikrát vyššia pravdepodobnosť, že urobia kruh predtým, ako si ľahnú na nerovný povrch ako na hladký povrch .

Takéto správanie možno vysvetliť predkami psov, ktorí museli spať vonku. Prechádzanie okolo miesta bolo spôsobom, ako utlačiť trávu alebo sneh a vytvoriť mäkký povrch, ako napríklad hniezdo na spanie.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov