Foto

Oceán zachytený v tých najkrajších farbách

oceán

videní: 1.5K

Oceán pred nami ukrýva ešte mnoho tajomstiev, ktoré čakajú na objavenie. Pozri sa cez objektívy účastníkov súťaže Ocean Art Underwater Photo na krásy, ktoré sa ukrývajú pod hladinou.

Oceán, aj keď sa zdá byť iba modrou nehybnou plochou, ukrýva v sebe toľko farebnosti a rozmanitosti, že nejednému z nás sa zatají dych. Aj s týmto sa museli popasovať súťažiaci siedmeho ročníka súťaže o najkrajšiu podmorskú fotografiu roku 2018. Napriek rozmanitosti kategórií, v ktorých sa súťažilo, nezávidíme porote, pretože podľa nás každá z fotografií bola nádherná a zaslúžila by si nejaké ocenenie. Kvôli veľkému počtu fotografií sme pre teba vybrali tie najzaujímavejšie.

Zelená morská korytnačka je názov fotografie, ktorá sa umiestnila v kategórii Portrét. Zachytil ju Kyler Badten.

V kategórii Amatéri s digitálnou zrkadlovkou sa umiestnil aj tento morský tvor. Autorom diela Americký krokodíl je Antonio Pastrana.

Táto fotografia obsadila 1. miesto v kategórii Širokouhlé fotografie. Jej autorom je François Baelen a zachytáva Vráskavca dlhoplutvého pri ostrove Réunion.

Víťazom kategórie Makro sa stal Jeff Milisen s fotografiou tejto krásnej chobotnice. Názov tohto druhu je Ancistricheirus lesseurii.

Tieto mláďatá austrálskeho morského leva roztopia snáď každé srdce. Patria tiež do kategórie širokouhlých fotografií a ich autorom je Grant Thomas.

Dielo s názvom Zlaté raje od Edwara Herrenoa sa umiestnilo v kategórii Širokouhlé fotografie.

V kategórii Život pod hladinou sa umiestnil aj tento klaun okatý, ktorý dohliada na svoje malé ratolesti. Autorom fotografie je François Baelen.

Dielo Umenie pod hladinou, ktorého autorom je Alexandre St. Jean, získalo ocenenie Grand Prix. 

Makrofotografia kompaktným fotoaparátom, ktorej autorom je Mateo Pighi, zachytáva rybky vo fľaši. 

Na prvom mieste v kategórii Makrofotografia bez zrkadlovky sa umiestnilo toto dielo s názvom Tri morské koníky. Autorom je Steven Walsh.

Claudio Zori zachytil tento nádherný “hríb”, ktorý ocenili v kategórii Chladné vody. Názov diela je Rose and Plumose Anemone.

Oceán z trochu netradičného pohľadu. V kategórii Širokouhlých fotografií sa umiestnila aj táto od Granta Thomasa.

Nie, toto nie je Marlin, ktorý beznádejne hľadá Nema po celom oceáne. Tento klaun okatý,  číhajúci v sasanke, sa umiestnil v kategórii Portrét. Zachytil ho Matteo Visconti.

1. miesto v kategórii Chladné vody získal tento tuleň, ktorého vyfotografoval Greg Lecoeur. Zaslúžené prvé miesto, nemyslíš? 

V kategórii Chladné vody sa umiestnili aj títo dvaja sympatickí tučniaci. Autorom fotografie je Simon Lorenz a jej názov znie: Tučniaky galapágske.

Táto fotografia obsadila štvrté miesto v kategórii širokouhlých fotografií bez zrkadlovky. Autorom je Max Holba a názov diela je Prepáčte.

Zdroj: lifter | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov