Zaujímavosti

Disky z pohoria Baian-Kara-Ula a mimozemšťania: 2. časť

Disky z pohoria Baian-Kara-Ula a mimozemšťania

videní: 1.3K

Pokračujeme druhou časťou článku o diskoch, ktoré našla výprava z Pekinskej univerzity na čele s údajným profesorom archeológie Ťi Pu Tejom a ktoré tam mali zanechať mimozemšťania – Dropovia po tom, čo nedokázali opraviť svoju mimozemskú loď.

Príbeh sa rýchlo šíril – podobne ako všetky neobyčajné a nevysvetliteľné udalosti – a nikto sa neobťažoval overiť jeho dôveryhodnosť. V skutočnosti sa nikdy nepodarilo dokázať pravdivosť nálezov a fakty naznačujú, že ide o obyčajný podvod. Na Pekinskej univerzite dlhodobo pôsobilo viacero profesorov, ktorí sa volali Ťi Pu Tej, ale ani jeden tam nepracoval v čase objavu. Rovnako pochybná je aj existencia doktora Tchsum. Jeho meno je z fonetického aj z grafického hľadiska pre čínštinu nezvyčajné. Okrem toho je v podstate nemožné dešifrovať úplne neznáme písmo bez znalosti porovnateľných znakov a jazykov. Jediným obrazovým dôkazom o jestvovaní diskov je séria fotografií, na ktorých sa nachádza niekoľko diskov Pi, ktoré sú podobné diskom Dopa, vyrobených z nefritu počas mladšej doby kamennej v Číne. Vďaka plochému tvaru a diere uprostred sa veľmi podobajú na disky z Baian-Kara-Ula, lenže na nich nie sú žiadne nápisy.

Autorom konečného dôkazu o tom, že disky sú podvod, je Brit Chris Aubeck. Tento vedec sa snažil objasňovať všetko, čo sa ohľadom diskov napísalo, až sa dopracoval k zdroju príbehu. Všetko nasvedčuje tomu, že informácia o náleze pochádza z roku 1962, keď ju uverejnil nemecký časopis hľadajúci senzácie. Nikto neoveroval dôveryhodnosť uvádzaných faktov a text neskôr uverejnili v inom nemeckom časopise (UFO) a nakoniec v roku 1966 aj v ruskom časopise Sputnik. Na konci 70. rokov minulého storočia sa téma nálezu diskov Dropa dostala do viacerých amerických periodík. V roku 1978 vydal spisovateľ David Agamon knihu Bohovia Slnka v exile, ktorá obsahovala aj fotografie diskov Dropa. O desať rokov neskôr sám autor priznal, že fotografie boli podvrh. Napriek tomu je príbeh o mimozemských diskoch stále populárny a v množstve publikácií sa uvádza ako skutočný.

Zdroj titulnej fotografie: neveda | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov