Zaujímavosti

Záhadné z neba padajúce objekty (1. časť)

objekty

videní: 1.2K

Mytológia aj veda zaznamenali spŕšky rýb, žiab, ba dokonca aj krížov, kameňov a meteoritov. Niekedy vysvetlenia vychádzajú zo symboliky, inokedy sú na vine tornáda a hurikány. Pozrite sa spoločne s nami na zmienky o z neba padajúcich objektoch – a to dokonca v dvojdielnom článku s názvom Záhadné z neba padajúce objekty.

Najstaršiu zmienku o objektoch padajúcich z neba nájdeme v Biblii. Píše sa v nej o boji medzi izraelitmi a Amorejcami počas odchodu z mesta Bethoron: „Ako utekali pred Izraelitmi, boli práve na zostupe z Bethorona, keď Pán dopustil, že na nich padai z neba veľké kamene až po Azeku. A viac bolo tých, čo prišli o život pri ľadovci, ako tých, čo pobili Izraelovi synovia“ (Jozue 10:11).

V islame sa spomína podobná udalosť, ktorá sa stala v 6. storočí. Hábešské vojsko obliehalo Mekku, a keď sa zdalo, že boj je už stratený, začali na Habešov padať z neba kamene a zničili ich. V moslimských poetických legendách sa hovorí, že kamene zhadzovalo obrovské množstvo vtákov. Starobylé kroniky a rytiny tiež znázorňujú spŕšky rôznych predmetov. Traduje sa, že v roku 746 pršali na Sicílii kríže. V stredoveku malo v britských mestách Devon a Wansworth pršať ovocie. V 19.storočí, teda v období estetiky gotického románu, sa hovorilo o lejakoch krvi, ktoré sa spustili v Paríži a v Bristole. V roku 1876 mali v Kentucky padať z oblohy kusy odporne zapáchajúceho mäsa.

Okrem náboženských prípadov existujú aj zmienky o rôznych spŕškach zvierat. Vo februári 1861 po šiestich dňoch daždivého počasia oznámil v Singapure francúzsky prírodovedec Francois de Casteinau Parížskej akadémii vied nasledovné: „Z okna som videl, ako množstvo Malajzijčanov a Číňanov s košmi zbiera ryby z kaluží. Keď som sa ich spýtal, odkiaľ sa ryby vzali, odvetili, že spadli z oblohy. O tri dni nato sme našli veľa uhynutých rýb“.

Zdroj: wp topdesat

 

 

 

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov