Zaujímavosti

10 zvláštnych myšlienok, vďaka ktorým sa z ľudí stali milionári

milionári

videní: 1.6K

Niekedy stačí rozmýšľať mimo zaužívaných noriem a byť dosť odvážny, aby si sa stal nechutne bohatý. Pretože nikdy nevieš, ktorý nápad môže mať miliónovú hodnotu. Môže to byť pokojne chovanie medúz alebo trebárs posielanie SMS do vesmíru. Zdá sa ti to bizarné? Títo milionári ťa presvedčia, že to funguje!

1. Všetko, čo treba spraviť, je požiadať

milionári

Hocikto sa môže dostať do situácie, že sa zadĺži a nikto mu nemôže pomôcť. Karyn Bosnak našla odvážne riešenie tejto nešťastnej situácie. Keď mala dlh 20 000 dolárov na kreditnej karte a stratila prácu, rozhodla sa požiadať o pomoc ľudí na internete. Prekvapivo, mnohí ľudia chceli ochotne požičať žene v nešťastnej situácii.

Za menej ako 6 mesiacov Karyn nielen úplne splatila dlh, ale tiež sa stala skutočnou milionárkou. Potom sa jej podarilo ešte zväčšiť svoje bohatstvo : publikovala knihu o svojej jedinečnej skúsenosti a spustila aj webovú stránku.

2. Chovanie medúz

milionári

Mladý biológ Alex Endon sa raz zamýšľal nad tým, prečo pet shop nepredáva medúzy na chov a rozhodol sa zmeniť to. Vložil 50 000 dolárov do výroby špeciálneho akvária na chov medúz. V roku 2010, niekoľko rokov po spustení projektu, podnik začal vynášať 500.000 dolárov ročne a teraz príjmy presahujú 1.000.000 dolárov.

3. Milionári sa rodia v počítačovej ríši

milionári

Zarobiť milióny vo virtuálnej realite? To sa zdá byť nonsensom. Nie však pre Číňanku Ailin Graef, ktorá sa stala prvou milionárkou vďaka hre Second Life. Celý tento virtuálny svet je založení na vytváraní vlastných komunít – domov, pozemkov a podobne. Tie sú po vytvorení tvojím majetkom a môžeš ich ďalej prenajímať či predávať za virtuálnu menu – lidnen. Lindeny si môžeš zameniť podľa aktuálneho kurzu za doláre. A tak sa rodia skutoční milionári.

4. Instagramové snímky

Moderný umelca Richard Prince sa v 80-tých rokoch rozhodol, že nemusíš vytvárať nič, aby si sa stal slávnym, zarobil peniaze a prispel k globálnemu umeniu. Vzal slávne obrazy, súkromné aj z reklamy, mierne ich zmenil a uverejnil ich. Potom ich predal v aukcii za milióny dolárov. Niekedy bol žalovaný, ale podarilo sa mu vyhrať väčšinu prípadov. Jeho postoj je odvážny a jednoduchý: “Autorstvo neznamená nič.”

Jednou z najnovších prác od Richarda boli snímky obrazoviek fotografií bežných používateľov na Instagrame, ktoré sa mu podarilo predať za tisíce a tisíce dolárov. Jeden z autorov sa rozhodol súťažiť s umelcom a predať fotku sám, ale zisky sa ukázali byť tisíckrát menšie. V technologickom veku, keď téma autorstva spôsobuje horúcu diskusiu, takéto podnikateľské myšlienky mútia vody, ale napriek všetkým faktorom zostávajú ziskové.

 5. Lampy

milionári

Hoci sa môže zdať, že nezvyčajné lampy nikoho neprekvapia, Brian Jones to dokázal. Zakladateľ spoločnosti Red Rider Leg Lamps sa rozhodol predávať lampy, ktoré vyzerajú ako nohy žien. Jeho rodina a priatelia sa s ním bavili, ale tiež verili jeho myšlienke a teraz ročný príjem firmy, ktorá je na trhu už viac ako 15 rokov, je 1 000 000 dolárov. V poslednej dobe uviedli do prevádzky niekoľko nových produktov, no ich nočné lampy sú stále najobľúbenejším predmetom, ktorý vyrábajú.

6. Parfumy, ktoré voňajú ako tenisová loptička

Mark Crames, súčasný majiteľ celosvetovej značky Demeter, kúpil spoločnosť v roku 2003 a rozhodol sa začať revolúciu vo svete parfumov. Jeho prvé nápady boli parfumy, ktoré voňajú ako zem, tráva a paradajky, aby vyvolali príjemné a hrejivé spomienky. Tieto nové produkty sa okamžite stali hitmi a spoločnosť potom vytvorila vonné látky, ktoré “voňali” ako červy, pohrebisko, tenisové loptičky a iné neobvyklé vône. Môžeš dokonca medzi nimi nájsť fantázie o upíroch alebo zombie, ako limitované edície.

V súčasnej dobe sú tieto originálne parfumy slávne po celom svete, získali si dôveru celebrít v Hollywoode a spoločnosť naďalej prekvapuje svojich fanúšikov novými jedinečnými kompozíciami.

7. Reklamy na hlave

milionári

Američan  Brandon Chikotsky sa stal skoro plešatý, a tak sa rozhodol premeniť túto nevýhodu na úspešný spôsob zarábania peňazí. Začal prenajímať túto časť svojej kože na reklamné účely agentúram, ktoré robili dočasné tetovanie pre rôzne značky.

Myšlienka sa ukázala byť zisková a Chikotsky veľmi rýchlo založil svoju vlastnú spoločnosť, Bald Logo. Len za 320 dolárov si môže klient prenajať plešatú hlavu zamestnanca tejto nezvyčajnej spoločnosti, ktorá sa potom stáva reklamným priestorom a výrazne rozširuje klientsku základňu.

8. Mydlové orechy

milionári

V dnešnej dobe, keď sa ľudia na celom svete pokúšajú čo najviac využívať ekologické produkty, spoločnosť Eco Nuts prišla s myšlienkou predávať “prací prostriedok” vo forme mydlových orechov. Táto podivná myšlienka priniesla korporácii milióny dolárov. Aj keď produktov tejto spoločnosti je dnes omnoho viac, “Eco Nuts” sú stále ich podpisovým produktom, vďaka ktorému sa z nich stali milionári.

9. Najviac minimalistická aplikácia

milionári

Internetový vývojár Or Arbel potreboval 8 hodín na vytvorenie aplikácie, ktorá umožňuje zamestnávateľovi kontaktovať svojich zamestnancov krátkym slovom: YO. Len o niekoľko týždňov neskôr sa aplikácia stala hitom v AppStore a stala sa lídrom v oblasti predaja po celom svete. Čoskoro Arbel získal mnoho obchodných nápadov a vylepšil svoju aplikáciu. Spoločnosti ju teraz môžu využívať na informovanie svojich klientov o predaji. Napríklad fanúšikovia futbalu dostali upozornenia na góly, zatiaľ čo Starbucks informoval klientov o stave ich objednávok.

A hoci pôvodná aplikácia neexistovala dlho, pomohla získať svojmu tvorcovi viac ako 1,5 milióna dolárov.

10. Vesmírne SMS

milionári

Pred viac ako 10 rokmi prišli 2 britskí študenti s myšlienkou zarobiť peniaze zaslaním správ do vesmíru . Tvrdili, že sa im podarilo vytvoriť špeciálne rádiomagnetické zariadenie, ktoré by mohlo poslať správu priamo do vesmíru. Takže ľudia, ktorí chceli zdieľať svoje posolstvo s vesmírom, museli zavolať na zvláštne číslo, zanechať krátku správu a platiť za službu. Samozrejme, neexistoval žiadny dôkaz, že správy boli skutočne odoslané, ale študenti zarobili so svojou myšlienkou toľko, že sa z nich stali milionári.

Aby sme povedali pravdu, projekt bol ukončený dosť rýchlo, ale odvtedy vzniklo mnoho podobných firiem na celom svete s rovnakým typom myšlienky. Zarábajú peniaze na ľudskom sne o dobytí vesmíru, aj keď je to len odoslaním SMS.

Zdroj: BrightSide topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov