TOP 10

Michael Jackson: najdivnejšie sochy kráľa popu

michael jackson

videní: 1.8K

Michael Jackson, kráľ popu, je uctievaným aj po smrti. Ľudia si ho často pripomínajú hudbou, ale spomienku naňho môžeš oživiť aj návštevou jednej z jeho netradičných sôch.

Michael Jackson je osoba, ktorej meno je aj po rokoch od jeho smrti skloňované často v médiách. Pravdou je, že jeho hudba a výnimočný štýl sa zapísal do sŕdc mnohých jeho fanúšikov. Spomienkou naňho nemusia byť iba jeho skladby, či škandály s ním spojené. Môžu to byť aj sochy, ktoré mu dali vybudovať jeho verní fanúšikovia.

1. Jackson natáčal video k protest songu They Don´t Care About Us v Rio de Janeiro a v Salvadore. Na pamiatku tejto udalosti tu bola vystavená socha, ktorá sa síce na kráľa popu veľmi nepodobá, avšak návštevníkov táto skutočnosť neodradzuje.

brazil

2. V meste Guangzhou v Číne sa nachádza takáto bronzová postava, na ktorej zhotovenie spravili ľudia zbierku.

china

3. Maria von Kohler je umelkyňa, ktorá inštalovala toto svoje dielo s názvom „Madonna a dieťa“ vo východnom Londýne v roku 2011. Umelkyňa sa po niekoľkých vyhrážkach smrťou rozhodla svoje dielo premiestniť.

madonna1

4. Táto obrovská socha sa nachádza v meste Best v Holandsku. Dala ju postaviť spoločnosť Sony ako promo k Jacksonovmu albumu HIStory. Sochu umiestnili už v roku 1995 a stala sa celosvetovým fenoménom.

mcdonalds1

5. Hotel Hard Rock v Penangu v Malajzii sa môže pochváliť touto skutočne jedinečnou skulptúrou. Podobnosť s Lincolnovým pamätníkom sa autorovi veľmi vydarila.

jackson

6. Táto skulptúra sa nachádza v Landesbahn parku v Rakúsku. Projekt bol nápadom Martiny Kainzovej a financovaný bol z darov sponzorov. Socha nahradila jeho bronzovú bustu, ktorá mala lepšiu tvár, ale horšie vlasy.

austrian

7. Podobnosť s voskovou figurínou určite nebol zámer Mohameda Al-Fayeda, ktorý dal zhotoviť túto sochu kráľa popu. Dielo bolo až do marca 2019 umiestnené v Národnom Futbalovom Múzeu v Manchesteri.

football

8. Jeff Koons vyrobil tri exempláre tejto podivnej sochy. Porcelánový Michael Jackson s jeho šimpanzom Bubblesom pôsobí dosť gýčovo, avšak použitie zlata dodáva sochám aj inú než zberateľskú hodnotu. Jedno z týchto diel bolo predané na aukcii, zvyšné dve sú vystavené v Aténach a v San Franciscu.

bubbles1

9. Michael Jackson bol v srdci dieťaťom, kvôli čomu sa mu neustále dostávalo kritiky. Na svojom pozemku dokonca nechal vybudovať zábavný park Neverland Ranch. Jeden plánoval otvoriť aj vo Valmontone v Ríme. Park bol však spustený až dva roky po jeho smrti. Ako poctu mu dali postaviť takúto pamätnú sochu.

italy

10. Populárny spevák Alex To, s ktorým sa stretol v Hong Kongu v roku 1987, si sochu kráľa popu objednal až po jeho smrti. Medená socha bola následne vystavená v chráme Shan Yuan v Hong Kongu. Zobrazuje Jacksona v jednom z jeho najpopulárnejších tanečných pohybov.

temple

Zdroj: mjworld  | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov