TOP 10

TOP10: Turecko, ako ho bežný návštevník nepozná 2. časť


videní: 1.6K

Turecko má všetko, čo potrebuješ pre dobrý odpočinok: horúce slnko, nádherné more a úžasné pláže. Ľudia v Turecku sú tiež skutočne pohostinní, a preto sa turisti radi do Turecka vracajú znova a znova. Čo sa však o Turecku na dovolenke len tak nedozvieš?

6. Ľudia v Turecku milujú mačky

12 Things About Living in Turkey You Won’t Learn From a Travel Show

Muž oprášil pouličnú mačku v Turecku.

  • Je úžasné byť v Istanbule mačkou. Je to pravdepodobne mesto najviac priateľské k zvieratám na svete. V mnohých jeho častiach sú pre nich celé domy. Turci milujú kŕmenie svojich malých priateľov.
  • “Najlepšie sa žije mačkám, ktoré žijú v 5-hviezdičkových hoteloch all inclusive. V brožúre v mojej hotelovej izbe sa uvádzalo: „Náš hotel má špeciálny mačací dom. Mačky, ktoré tam žijú, jedia špeciálne krmivo pre mačky, takže vás prosíme, aby ste ich nekŕmili jedlom v reštaurácii. “”

7. Neexistuje nič také ako ústredné kúrenie

12 Things About Living in Turkey You Won’t Learn From a Travel Show
  • “Najviac prekvapí Turecko ľudí, ktorí sú zvyknutí na ústredné kúrenie. Mnoho miestnych obyvateľov sa mi smialo – „Som zo Sibíri, tak ako mi môže byť v Turecku zima?“ Samotní Turci majú v zime pekné tenké kabáty a takmer nenosia čiapky. Nosia klobúky skôr pre štýl, ako pre udržanie tepla. V tureckých domoch sú tiež 2 druhy prikrývok. Jedna je na zimu a druhá na chladné zimné noci.”
  • Časti Turecka, ktoré sú skutočne chladné (v blízkosti Čierneho mora a Marmarského mora), majú ústredné plynové kúrenie. Mnoho apartmánov môže ovládať, aké teplo chcú. Samozrejme, že účty za to sú skutočne vysoké.

8. Turecko neslávi narodeniny

Turecko
  • “Odkedy som sa presťahoval do Turecka, nemal som pocit, že by sme mali nejaké sviatky (Vianoce, Veľká noc, Nový rok). Ani v deň narodenín mi takmer nikto z mojich tureckých príbuzných nezablahoželá. A už som si trochu zvykol. “

9. Sú veľkorysí, ale nie šetrní

12 Things About Living in Turkey You Won’t Learn From a Travel Show

Majiteľ reštaurácie v Turecku zhromaždil deti pouličných predavačov a pripravil pre nich pohostenie.

  • V tureckej kultúre existuje viera, že čím viac dáte, tým viac získate. Inými slovami, Boh žehná tých, ktorí dávajú iným.
  • “Turecká nevesta a ženích sa namiesto svadobnej hostiny pre svojich hostí rozhodli podať jedlo 4 000 utečencom.”
  • Ľudia v Turecku utrácajú peniaze ľahko, bez toho aby mysleli na zajtrajšok. Napríklad v turistickom priemysle vedia, že si môžu zarobiť peniaze iba v hlavnej sezóne a v malých turistických mestách sa takmer nepracuje. Namiesto toho, aby šetrili peniaze na chladnejšie časy, len ich minú.

10. Pijú veľa čaju

  • Pre Turecko čaj nie je len nápoj, ale zámienka pre nás, aby sme sa stretli, aby sme oslávili chvíle s našimi blízkymi, alebo len jednoducho ukázali, ako nám záleží na tých, s ktorými si dáme šálku čaju.
  • “Turci neplánujú svoj život, žijú tu a teraz. Sme tu, je to príjemné, čaj je horúci a všetko je dobré. Prečo by sme potrebovali plány? Ak sa niečo zmení za hodinu, niekto nám zavolá, alebo začne pršať, urobíme s tým niečo. Prečo niečo plánovať dopredu?”
  • “Čo ma na Turecku stále štve, sú naozaj dlhé čajové večierky. Hovoríme o veciach: o susedoch, príbuzných a politike. Boli chvíle, keď s nami ľudia zostali pri čaji 5-6 hodín.”

A nezabudni si pozrieť aj prvý diel článku na tejto adrese:

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov