Zaujímavosti

Zverokruh a charakteristika jeho znamení. Ktoré sú tie vaše?

zverokruh

videní: 2.5K

Zverokruh sme vám v nedávnej minulosti priniesli už v niekoľkých článkov. V rámci nasledujúceho sa pozrieme na základné charakteristiky dvanástich znamení zverokruhu. Ktoré je to vaše?

 

Baran – od 21. marca  do 20. apríla

Jeho hlavná hviezda je oranžový obor Hamal (po arabsky „baran“), ktorá je 90-krát svietivejšia ako Slnko. Predstavuje znovuzrodenie a zobrazuje sa ako baran, s ktorým cestovali Frixos a Hellé, keď opustili rodnú krajinu.

 

Býk – od 21. apríla do 20. mája

Jeho najjasnejšou hviezdou je Aldebaran (v arabčine „tá, čo nasleduje“). Je to oranžový obor vzdialený 65,1 svetelných rokov. Symbolizuje stabilitu a zobrazuje sa ako hlava bájneho krétskeho Minotaura.

 

Blíženci – od 21. mája do 21. júna

Najviditeľnejšia hviezda je Castor, ktorá je v skutočnosti hviezdnou sústavou, zloženou zo 6 hviezd. Symbolizuje vedomie a stvárňujú ho dvojčatá Castor a Pollux.

 

Rak – od 22 júna do 22. júla

Je jedným z najmenších a najmenej viditeľných súhvezdí hviezdnej oblohy. Symbolizuje rodinu a zobrazuje sa ako krab.

 

Lev – od 23. júla do 23. augusta

Je jedným z najznámejších súhvezdí, lebo obsahuje množstvo jasných hviezd. Najvýraznejšie sú Regulus a Algieba. Symbolizuje životnú silu a zobrazuje sa ako levia hriva.

 

Panna – od 24. augusta do 22. septembra

Je jedným z najviditeľnejších súhvezdí hviezdnej oblohy. Jeho najsvietivejšou hviezdou je Spika, vzdialená 260 svetelných rokov od slnečnej sústavy. Symbolizuje službu a prácu a stvárňuje ho obraz panny.

 

Váhy – od 23. septembra do 22. októbra

Nenápadné súhvezdie, ktoré neobsahuje ani jednu hviezdu prvej hviezdnej veľkosti. Jeho najvýraznejšou hviezdou je Zubene el Schemali. Symbolizuje rovnováhu a harmóniu.

 

Škorpión – od 23. októbra do 22. novembra

Hlavnou hviezdou tohto súhvezdia je Antares. Tento červený nadobor patrí medzi 4 najjasnejšie hviezdy v blízkosti ekliptiky. Symbolizuje zničenie a zobrazuje sa ako škorpión.

 

Strelec – od 23. novembra do 21. decembra

Mliečna dráha je najhustejšia práve vtedy, keď zdanlivo prechádza týmto súhvezdím. Smerom k súhvezdiu Strelca sa nachádza jadro našej galaxie. Symbolizuje vyššie vedomie a zobrazuje sa ako šíp.

 

Kozorožec – od 22. decembra do 20. januára

Najjasnejšou hviezdou tohto súhvezdia je Deneb Algiedi. Symbolizuje múdrosť a stvárňuje ho mytologická koza Amaltheia.

 

Vodnár – od 21. januára do 19. februára

Je súhvezdie zložené z 56 voľným okom viditeľných hviezd, medzi ktorými vzniká málo jasný nadobor Sadalsuud. Symbolizuje zmenu a stvárňuje obraz vody.

 

Ryby – od 20. februára do 20. marca

Hlavnou hviezdou súhvezdia je žltý obor Alpherg, ktorý je 316-krát svietivejší ako Slnko. Symbolizuje rozklad a stvárňujú ho ryby, na ktoré sa podľa gréckej mytológie premenili Afrodita so synom Erotom, aby sa skryli pred obrom Tyfónom.

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov