Zaujímavosti

10 bizarných živočíšnych druhov, ktoré skutočne žijú na našej planéte: II. časť

10 bizarných živočíšnych druhov, ktoré skutočne žijú na našej planéte

videní: 2.2K

Tu je ďalší dôkaz, aká vie byť príroda niekedy divoká a záhadná. Môže sa to zdať neuveritenľné, no niektoré zo živočíšnych druhov pripomínajú postavy zo sci-fi filmov o Marse, iné zasa vyzerajú, že sú z úplne inej dimenzie … ale pritom všetky z nich sú tu na našej Zemi. Priprav sa, že budeš prekvapený. 😉

1. Orlosup bradatý

Pixabay

Pixabay

Tieto krásne vtáky obývajú Everest, Himaláje a ďalšie horské oblasti v Európe a Ázii. Tento druh takmer úplne vymrel, pretože ľudia ich v minulosti zabíjali kvôli obavám z ich vzhľadu, Mysleli si totiž, že „fúzaté supy“ budú útočiť na jahňatá a deti. WWF odhaduje, že v súčasnosti žije len 10.000 jedincov.

2. Chelodina longicollis

Wikpedia

Wikpedia

Tieto korytnačky si v anglofónnych krajinách vyslúžili názov Long-Necked Turtle, teda v doslovnom preklade „korytnačka dlhokrká“. Ich pozoruhodné krky sa môžu natiahnuť na rovnakú dĺžku ako je ich pancier, čiže asi 25 centimetrov. Nájdeš ich v celej Austrálii.

3. Pipa pipa

Wikipedia

Wikipedia

Pôvodom z Južnej Ameriky má tento obojživelník vzhľad podobný listu, ktorý slúži ako prirodzená obrana proti predátorom. Ropuchy majú jedinečnú metódu rozmnožovania, kedy samci vložia oplodnené vajíčka do zadnej časti samica, ktorá ich vynosí, až kým jej z vrecka v koži nevychádzajú mláďatá.

4. Sarcastic Fringeheads

Wikipedia

Wikipedia

Tieto malé, ale extrémne agresívne ryby vyzerajú skutočne ako z hororu. Nájdeš ich vo vodách pri západnom pobreží Ameriky. Môžu narásť do dĺžky 20 centimetrov  a ich prednosťou sú veľké strašidelné ústa, ktoré im pomáhajú presadiť autoritu. Ich boj pripomína bozkávanie.

5. Chrysopelea (lietajúci had)

Wikipedia, LA Dawson

Wikipedia, LA Dawson

Tvor na obrázku vyššie zhmotňuje najhoršiu nočnú moru mnohých ľudí, hoci na prvý pohľad vyzerá ako bežný had. Tento had však vylezie stromy, z ktorých potom skáče na zem. Jeho telo sa dokáže sploštiť, vďaka čomu môže kĺzať vzduchom.

 

6. Fretka mačkovitá

Wikipedia

Wikipedia

Fretka mačkovitá sa vyskytuje len vo vyprahnutých oblastiach Severnej Ameriky. Hovorí sa, že fretku mačkovitú možno veľmi ľahko skrotiť a domestifikovať. Kolujú historky, že baníci a osadníci ich chytali a následne domestifikovali ako spoločníkov a lovcov škodnej.

7. Blobfish (sliznatá ryba)

Wikipedia

Wikipedia

Hlboko vo vodách pri pobreží Austrálie a Tasmánie žije „jedinečná“ ryba menom Blobfish. Mäso z tejto odporne vyzerajúcej ryby je rôsolovitá hmota, ktorá má menšiu hustotu ako voda, čo dáva rybe jedinečný vzhľad a umožňuje jej vznášať sa nad morským dnom bez plávania.

8. Bodlín páskovaný

Wikipedia

Wikipedia

Toto podivné stvorenie podobné dikrobazom nájdeš iba v dažďových pralesoch Madagaskaru. Ostne na chrbte tohto zvieraťa slúžia na obranu. Okrem toho však majú aj funkciu komplexného komunikačného systému. Ostne produkujú slabé drnčanie pri rozkmitaní, vďaka čomu medzi sebou dokážu komunikovať celé rodiny.

9. Enypniastes

Wikipedia

Wikipedia

Enypniastes je druh holotúrie, ktorá žije hlboko v mori, konkrétne v hĺbke až 5 kilometrov! Červená oblasť na fotke tohto živočícha sú ústa. Okolo nich sú chápadlá, ktorými si holotúria nerá jedlé blato z morského dna.

10. Gobi Jerboa

Wikipedia

Wikipedia

Tarbík gobijský je druh hlodavca vyskytujúci sa v Číne a Mongolsku. Tarbíci majú zadné nohy podobné klokaním, vďaka ktorým dokážu skvelo behať a ešte lepšie skákať. Spolu s neúmerne veľkými ušami a chvostom, ktoré zlepšujú sluch a rovnováhu, je to naozaj bizarné stvorenie.

Zdroj: distractify.com

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov