Zaujímavosti

Žena sa bála susedovho pitbulla, až kým jej nezachránil život

pitbulla

videní: 5.5K

Na svete môžu byť miliardy milovníkov psov, ale zároveň sa nájdu ľudia, ktorí majú z našich štvornohých miláčikov strach. Rovnako to bolo aj u starej panej, ktorá sa bála susedovho pitbulla. Vo väčšine prípadov je tento strach iracionálny a pretrvávajúci, ale keď sa niekto cíti nepríjemne v blízkosti psov, nedá sa nič robiť.

Mnoho ľudí verí, že niektoré plemená sú extrémne nebezpečné, medzi týmito psami sa nachádza aj rasa pitbulla. Vyzerajú mocne a zastrašujúco, ale ich povesť nebezpečných a bojových psov je prehnaná. V skutočnosti je vždy pes taký dobrý alebo zlý ako jeho majiteľ. Každý majiteľ pitbulla ti potvrdí, že ak s ním zaobchádzaš s láskavosťou, veľkou dávkou lásky sa ti odvďačí aj štvornohý miláčik.

pitbulla

V tomto prípade ale išlo konkrétne o Simbu, priateľského pitbulla, ktorý má svoj domov v Škótsku. Mnoho z jeho susedov sa mu vyhýbalo kvôli strachu, no suseda pod ním bola obzvlášť chladná. Arjanit Mehana, majiteľ Simbu, hovorí, že sa ju vždy snažil vrúcne privítať, ale ona na neho pozerala so strachom a kvôli jeho druhu ho označila za zlého psa.

pitbulla

Jedného dňa sa Mehana a Simba vracali z prechádzky. Keď prešli okolo dverí ženy, Simba začal kňučať a štekať a snažil sa dostať dnu. Mehana sa ho pokúsil odtiahnuť a pritom začul zvnútra slabý zvuk, ktorý kričal o pomoc. Mehana vylomil dvere a uvidel starú paniu, ako leží na podlahe. Zlomila si bok a dva dni takto ležala bez povšimnutia, pretože sa nevedela hýbať. Pes ju našťastie vycítil v ten pravý čas, takže po zavolaní sanitky nebol jej osud spečatený.

pitbulla

Žena sa stále zotavuje, ale Simbu si odteraz všetci v budove vážia ako hrdinu. Susedia sa prestali tohto pitbulla báť a začali mu nosiť pochúťky a darčeky, ktoré si určite zaslúžil. Mehana ešte dodal:  „Viem, že Simba je úžasný pes. Dúfam však, že táto udalosť spôsobí, že ľudia budú vidieť šikanované plemená inak. My, ako ľudské bytosti, si musíme zaslúžiť ich lojalitu a lásku.“

 

Zdroj: healthyfoodhousetopdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov