Zaujímavosti

TOP10 vecí, vďaka ktorým tvoj vzťah vydrží všetko

vzťah

videní: 1.8K

Väčšina z nás chce s niekým zostarnúť, ale štúdie ukazujú, že miera sobášnosti klesá, čo mnohých prinútilo myslieť si, že dlhodobý vzťah je mýtus alebo jednoducho nestojí za to. To však vôbec nie je pravda. Láska a vzťahy sú komplikované, ale existujú praktické a jednoduché romantické tipy, ktoré môžeme uviesť do praxe a posilniť tak náš vzťah. Je to naozaj jednoduché a my máme pre teba praktický návod. Tu je 10 trikov, ktoré ti pomôžu stále upevňovať dlhodobý vzťah.

1. Vždy majte na pamäti malý sen, ktorý spoločne zdieľate.

Zdieľanie malého spoločného sna vám dáva nádej k spoločnému cieľu. Nemusí to byť nič prevratné. Snívať spolu o budúcnosti je nádherné. Premýšľajte o tom, ako ušetriť peniaze na výlet do Disneylandu s deťmi alebo na nové auto. Možno spolu dúfate, že zrenovujete vašu spálňu alebo plánujete veľké stretnutie rodiny. V každom prípade je zdieľanie nádejí a snov a spoločná práca na nich spôsobom, ako udržiavať spojenie a šťastie vo vzťahu.

2. Napíš si želania tvojho partnera.

Zakaždým, keď tvoj partner hovorí o novej reštaurácii, ktorú by chceli navštíviť, o filme, ktorý očakáva v kinách, alebo o niečom, čo by si chcel kúpiť, zapíš si to. Môžete si to nechať ako poznámku vo svojom mobilnom telefóne a pozrieť sa na ňu vždy, keď budete chcieť partnera vytiahnuť na rande alebo mu kúpiť darček.

3. Naplánuj malé prekvapenia pre svojho partnera.

Neskôr, po prvých búrlivých mesiacoch vzťahu, iskry lietajú menej často a medzi vás sa vkráda stereotyp. To neznamená, že sa už viac nemilujete, ale teraz ste stabilnejší. Pravá láska nie je len vášeň, ale je to aj akt vôle, v ktorom sa každý deň rozhodneš pre túto osobu. To však neznamená, že by to medzi vami nemalo občas iskriť. Prekvapte svojho partnera obľúbeným dezertom, pripravte mu horúci kúpeľ po náročnom dni v práci alebo si kúpte lístky na ten film, ktorý chcel vidieť (ktorý ste si zapísali do poznámkového bloku).

4. Počas hádky premýšľaj o tom, ako to môže byť aj tvoja chyba.

Ak sa hádate a uvedomujete si, že sa veci trochu vymkli spod kontroly, choďte na 20 minút do rôznych miestností. Toto vám poskytne čas na upokojenie a čo je dôležitejšie, premýšľajte. A premýšľajte o tom, že ste možno nejakým spôsobom prispeli k situácii, ktorá vedie k hádke. Po 20 minútach pozbierajte zvyšky pokory a povedzte si, kde si myslíte, že ste spravili chybu, ospravedlňte sa a skúste spoločne nájsť riešenie problému.

5. Precvičte si metódu 3-1.

10 Romantic Gestures That Can Make Your Relationship Stronger Than Ever

Ak si niekedy myslíš, že vždy robíte len to, čo chce tvoj partner, skúste spolu túto metódu. Povedzme, že chcete ísť do kina. Jeden z vás si môže z ponuky možností vybrať 3 filmy, ktoré by chcel vidieť, a druhý si vybrať ten, ktorý sa mu najviac páči. Týmto spôsobom ste spolu pracovali na rozhodnutí a obaja ste sa spoločne rozhodli, čo budete robiť.

6. Doprajte si čas pre seba, vzťah nie je väzenie

Ak tráviš všetok voľný čas s tvojím partnerom, je pravdepodobné, že niekedy by si niečo rád robil aj bez neho. Zamyslite sa nad pedikúrou, kávou s priateľkou alebo s mamou. Potrebujete tráviť čas osobitne na dobíjanie sa. Týmto spôsobom budeš mať možnosť vyvetrať hlavu, dobiť sa a vrátiť sa ku svojej láske s čistou hlavou.

7. Zjednodušte komunikáciu so svokrovcami, staň sa nositeľom dobrej správy.

8. Spolupracujte na spoločnom projekte.

Vytvorte niečo spolu, iba vy dvaja, takže sa stanete odborníkmi na tímovú prácu. Hovoríme o niečom tak jednoduchom, ako je varenie, vymaľovanie domu alebo maľovanie terasy. Je dôležité, aby ste obaja dosiahli niečo spoločne. Možno by bolo dobré prihlásiť sa do nejakej jazykovej triedy alebo zúčastniť sa spolu súťaže.

Samotný fyzický kontakt môže váš vzťah posilniť a prinútiť vás cítiť sa zamilovaní.

Ľudský dotyk je taký silný, že dokáže komunikovať lásku bez toho, aby hocičo povedal. A čo viac, maznanie uvoľňuje oxytocín, známy tiež ako „hormón lásky“. Vďaka tejto látke sa ty a tvoj partner cítite šťastní, v bezpečí a prepojení – skrátka sa budete cítiť zamilovaní. Využite túto chvíľu a poďakujte svojmu partnerovi za ďalší deň s ním. Toto vás nielen núti viac si vážiť svoju lásku, ale pomôže to vám obom, aby ste sa cítili viac ocenení. Navyše, štúdie ukazujú, že vyjadrovanie vďačnosti človeka vlastne robí šťastným.

10. Nechajte svojho partnera mať deň plný aktivít, ktoré má rád.

vzťah

Niekedy si daj celý deň voľno od iných vecí a stráv nejaký čas s partnerom, ktorý robí to, čo má rád, aj keď to nie je niečo, čo by ťa veľmi zaujímalo. Potom si, naopak, vytvorte deň tvojich aktivít. Obaja sa lepšie spoznáte a kto vie, možno si vyberiete nový koníček, ktorý môžete začať robiť spolu.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov